Ζάκυνθος

Στο επόμενο Περιφερειακό εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι

Ενώ η αγωνία μεγαλώνει για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημοπράτηση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στις 25 Αυγούστου στη Ζάκυνθο αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης.

Με την απόφαση αυτή το έργο θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτησή του.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγκαία έργα για το νομό Ζακύνθου που έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια για να σταματήσουν οι διαρροές που καταγράφονται συχνά και έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού.

 Η δημοπράτησή του αναμένεται από την αρχή του έτους αλλά μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια το έχουν καθυστερήσει.

Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ γίνεται μόνιμα ενημέρωση για την πορεία του και από την πλευρά της η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια στόματος Περιφερειάρχη έχει κάνει γνωστό ότι η καθυστέρηση σχετίζεται με τους γνωστούς ρυθμούς του δημοσίου.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει απένταξη του έργου λόγω έλλειψη όλων των στοιχείων που απαιτούσε  ο φάκελός του για να είναι πλήρης. Τα στοιχεία αυτά ένα-ένα έπρεπε να βρεθούν από τη ΔΕΥΑΖ και να αποσταλούν στην Περιφέρεια.

Τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία που είναι η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το θέμα θα εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης που θα γίνει στη Ζάκυνθο στις 25 Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *