Ζάκυνθος

Στο δρόμο Ρομιρίου οι εργασίες για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την «αντικατάσταση του Κεντρικού Αγωγού Ύδρευσης από το Νταμάρι του Τσίπου της Λιθακιάς έως την κεντρική δεξαμενή της Μπόχαλης» και τα συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας «Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε» αυτές τις ημέρες τοποθετούν τμήματα του νέου αγωγού κατά μήκος του δρόμου Ρομιρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για το διάστημα που οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία και τα οχήματα θα πρέπει να κινηθούν προς εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσουν στην Πόλη ή τον Λαγανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΖ Γιώργο Αμπελά, μέχρι στιγμής έχει ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγωγού συνολικού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων ενώ έχουν κατασκευαστεί φρεάτια μέχρι και την περιοχή της Λιθακιάς.

Στόχος των συνεργείων σε συνεργασία με την επιβλέπουσα υπηρεσία, είναι οι εργασίες να γίνουν σε περιοχές όπου δε θα προκύψει σοβαρή όχληση εξαιτίας της τουριστικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ οι εργασίες σε πιο κεντρικά σημεία θα γίνουν μετά την λήξη της σεζόν.

Το δίκτυο έχει ήδη περάσει από τις περιοχές του Γαϊτανίου, αυτή την περίοδο γίνονται στην περιοχή Ρομιρίου – Λαγοπόδου και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν στο Καλπάκι.

Θυμίζουμε πως χρειάστηκε να ξεπεραστούν δεκάδες εμπόδια μέχρι το συγκεκριμένο έργο να ξεκινήσει, αφού παρά το γεγονός ότι ο ανάδοχος είχε οριστεί εδώ και πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, η σύμβαση υπεγράφη μόλις την περασμένη Άνοιξη και αφού προσπεράστηκε ο σκόπελος των αδειοδοτήσεων για τις γεωτρήσεις που θα τροφοδοτήσουν με νερό τον αγωγό.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την σύμβαση, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 450 ημερών από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της σύμβασης στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 6.282.835,79 € καθώς θυμίζουμε πως ο ανάδοχος είχε προτείνει έκπτωση της τάξης του 35%.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *