Ζάκυνθος

Στο Δήμο η απόφαση του “Συνηγόρου του πολίτη”

Στο Δήμο κατατέθηκε και επίσημα η απόφαση του “Συνηγόρου του πολίτη” για την πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα η οποία αναφέρει ότι η εν λόγω απόφαση είναι ανυπόστατη και ζητά αιτιολογημένη απάντηση σημειώνοντας ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα έγκρισης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Με δηλώσεις της στον –Ε- η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου Λιλή Μπουζιάνου ανέφερε: «Την απόφαση του συνηγόρου του πολίτη την γνωρίζαμε προφορικά από την περασμένη εβδομάδα και χθες την λάβαμε γραπτά. Στην ουσία κοινοποιήθηκε σε μας και εστάλη στο Δήμο Ζακυνθίων.  Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Αλ. Ρώμα ελήφθη με κανονιστικό χαρακτήρα αλλά δεν υπήρχε νομιμότητα. Εμείς θέλουμε μια λύση που να εξυπηρετεί όλους και έχουμε προτείνει την πεζοδρόμηση το απόγευμα και το πρωί διέλευση οχημάτων με ελεγχόμενη στάση, εκτός από τα φορτηγά.  Εμείς στείλαμε επιστολή στο Δήμο και περιγράφουμε τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Το κλείσιμο της Αλ. Ρώμα έχει φέρει ζημιά σε όλους και ειδικά επειδή δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα, συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη που είδε πως ήταν σωστή η απόφασή μας να μην πάμε στον Εισαγγελέα και να βρούμε λύση μέσα από συνεννόηση. Όμως δεν έγινε η συνάντηση με το Δήμαρχο».

Ειδικά για τον πεζόδρομο η κ. Μπουζιάνου είπε: «Εμείς δεν λέμε όχι στους πεζόδρομους αλλά να γίνουν με προϋποθέσεις και μία από αυτές είναι οι χώροι στάθμευσης για να μπορεί κάποιος να μπει και να σταματήσει στην πόλη. Στις διαμαρτυρίες μας λέμε ότι δεν υπάρχει φωτισμός, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει τίποτα παρά ένα κλείσιμο του δρόμου. Δεν είδαμε ούτε δύο λάμπες!»

Το έγγραφο που εστάλη στο Δήμο από το Συνήγορο του πολίτη αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κατά το άρ. 103 παρ. 9 του Συντάγματος και το Ν. 3094/2003 εξετάζει αναφορά του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου σχετικά με την υπηρεσία σας.

Ειδικότερα, διαμαρτύρονται για την μη ανταπόκριση στις αιτήσεις τους σχετικά με την απόφαση πεζοδρόμησης της οδού Αλεξάνδρου Ρώμα. Αν και η απόφαση αυτή έχει κανονιστικό χαρακτήρα, από τον παρεμπίπτοντα έλεγχο των συνημμένων εγγράφων προκύπτει ότι η απόφαση αυτή είναι ανυπόστατη καθώς δεν έχετε αρμοδιότητα έγκρισης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 11 και 32  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ ακόμη κι αν είχατε αρμοδιότητα η απόφαση αφορά την έγκριση μελέτης από αρμόδιο όργανο.

Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε να απαντήσετε στις αιτήσεις του Συλλόγου αιτιολογημένα και μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας επί του θέματος και τις τυχόν ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση θα είμαστε στη διάθεσή σας.

Με τιμή

Ιωάννης Σαγιάς

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *