Ελλάδα

Στουρνάρας: Συντονισμός για να είμαστε έτοιμοι προς εκταμίευση της δόσης

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα και τα εργασιακά ήταν το αντικείμενο της μαραθώνιας σημερινής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Άρχισε στη μία το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις επτά το απόγευμα.«Έγινε ένας πολύωρος συντονισμός προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μαξίμου.

Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα, ενώ για τα εργασιακά είπε «γίνεται διαπραγμάτευση, θα φανεί τις επόμενες δύο ημέρες».

Νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, είχε δηλώσει ότι η διαπραγμάτευση με την τροίκα για τα εργασιακά βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απεδέχθη κάποια σημεία από τις κυβερνητικές προτάσεις και την εβδομάδα που αρχίζει αύριο, ενδέχεται να κλείσει η συμφωνία για τα εργασιακά με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Η κυβέρνηση βρίσκεται «πάρα πολύ κοντά» σε συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά θέματα, δήλωσε χαρακτηριστικά, εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ. Βρούτσης, ενώ υπογράμμισε την μεγάλη συμβολή των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *