Ζάκυνθος

Στοπ στα οχήματα «γουρούνες» τις βραδινές ώρες στο δρόμο του Λαγανά

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων μηχανών (γνωστές και ως γουρούνες) στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην τελευταία της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Σπύρου Βούτου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε πριν από αρκετό διάστημα  παρουσία του Δημάρχου Στ. Μποζίκη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο Λαγανά και εκεί επισημάνθηκε η ανάγκη να  υπάρξει ένας περιορισμός στην διέλευση των τετράτροχων στον κεντρικό δρόμο, όπου συχνά σημειώνονται σοβαρά ατυχήματα.

Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 20.00 το βράδυ, μέχρι τις 8.00 το επόμενο πρωί και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον κ. Βούτο, η απόφαση αυτή επρόκειτο να εγκριθεί χθες, εκτός ημερήσιας διάταξης, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων.

«Μετά από αίτημα των κατοίκων και της Τοπικής Κοινότητας Παντοκράτορα, ήρθε το αίτημα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για απαγόρευση στις γουρούνες στον κεντρικό δρόμο Λαγανά. Εμείς το εγκρίναμε και θεωρώ πως θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δε θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχει αντίρρηση, αφού τις βραδινές ώρες στο δρόμο υπάρχουν πολλοί πεζοί και υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος» σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο ίδιος, ανέφερε πως για να υπάρχει αρμονία στην περιοχή και να μπορούν να αναπτύσσονται όλες οι δραστηριότητες, θα πρέπει να συμβάλουν όλοι και ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο του.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης αστυνόμευση. Αν θέλουμε η περιοχή να λειτουργεί σε μια αρμονία, θα πρέπει να συμβάλουμε και εμείς σαν πολίτες! Νομίζω πως δεν βοηθάμε στο βαθμό που πρέπει» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *