Ζάκυνθος

Στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να προβάλλουμε αυτή την προβλήτα-έκτρωμα!

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα επίσκεψη του κρουαζιεροπλοίου MSC LIRICA στο νησί μας λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς  υπήρχε έντονος κυματισμός.

2200 άτομα μεταφέρει το κρουαζιερόπλοιο το οποίο τελικά δεν πέρασε από το νησί μας. Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο θα έλθει στις 5 Ιουνίου και είναι το SEABOUNR SPIRIT.

Με δηλώσεις του στον –Ε- ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Κεφαλληνός ο οποίος είναι υπεύθυνος στο νομό για τις αφίξεις αυτών των κρουαζιεροπλοίων ανέφερε ότι η Ζάκυνθος χρειάζεται νέα προβλήτα και αν υπήρχε δεν θα συζητούσαμε τώρα την ματαίωση της άφιξης τόσων τουριστών κρουαζιέρας.

Αναφερόμενος στην υφιστάμενη προβλήτα ο κ. Κεφαλληνός επέμεινε πως είναι ακατάλληλη και δήλωσε: «Η προβλήτα που έχουμε είναι ένα έκτρωμα στο οποίο φαγώθηκαν 850 εκατομμύρια δρχ. Αυτό προβάλλουμε στον 21ο αιώνα δηλαδή είμαστε στη λογική ότι από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα; Αυτά γινόντουσαν τη δεκαετία του ’80 που η εταιρεία ΤΟΜΣΟΝ έδινε σε πακέτο ένα χαρτί υγείας, μία οδοντόκρεμα και ένα σαπούνι σε κάθε τουρίστα γιατί υποτίθεται πως η Ελλάδα ήταν υποανάπτυκτη. Η προβλήτα λένε ότι έχει σκουριάσει, ότι η μία δέστρα πέφτει προς τη θάλασσα και ότι πρέπει να μεταφέρουμε τους κάβους με τις βάρκες. Έτσι λοιπόν θα φέρουμε εδώ κρουαζιερόπλοια;»

Ο κ. Κεφαλληνός σημείωσε ότι η υφιστάμενη προβλήτα είναι άχρηστη και έκανε γνωστό ότι υπάρχει έγγραφο από το Σωματείο των εφοπλιστών κρουαζιέρας που αναφέρεται στην εικόνα που υπάρχει με τις προβλήτες σε Κατάκολο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο. Στο έγγραφο αυτό σημειώνουν ότι δεν είναι σοβαρό έργο η προβλήτα της Ζακύνθου για να δεχτεί κρουαζιερόπλοια και τη θεωρούν σαν να μην υπάρχει!

Τέλος ο κ. Κεφαλληνός εξέφρασε τη διαφωνία του με την τοποθέτηση του Δημάρχου στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο με τον φορέα των εφοπλιστών κρουαζιέρας που τον εμφάνισε ότι δυσφημεί τη Ζάκυνθο και ανέφερε ότι είναι απλοϊκή η προσέγγιση ότι πρέπει να έλθουν εδώ κρουαζιερόπλοια όπως στη Σαντορίνη που δεν έχει προβλήτα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *