Ζάκυνθος

Στον “πάγο” το έργο του Δημοτικού θεάτρου

 

Στον “πάγο” βρίσκεται το έργο του Δημοτικού Θεάτρου και ο καιρός περνά χωρίς να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες απεμπλοκής από το πρόβλημα και συνέχισης των εργασιών.

Το πολύπαθο έργο που έχει περάσει από πολλές συμπληγάδες, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά είναι άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό καθώς ο εργολάβος είναι απλήρωτος ενώ υπάρχει σοβαρή εκκρεμότητα με τις δύο νέες εργολαβίες που έχουν ανακοινωθεί αλλά η χρηματοδότησή τους είναι στον “αέρα”.

Το νέο στοιχείο που γίνεται σήμερα γνωστό είναι ότι ο εργολάβος είναι απλήρωτος και αυτό σημαίνει ότι η νέα δημοτική αρχή πρέπει να τρέξει σε δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι η πληρωμή του εργολάβου για τα μέχρι τώρα εκτελεσθέντα και η άλλη είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης για τις νέες εργολαβίες που αφορούν την αποκατάσταση του εξωτερικού χώρου και τον εξοπλισμό όπως προμήθεια καθισμάτων κλπ.

Τα μέσα Ιουνίου ο νέος Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς επισκέφθηκε το Δημοτικό Θέατρο και συνομίλησε με τον επιβλέποντα μηχανικό της κατασκευάστριας εταιρείας για την πορεία των εργασιών και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Η ενημέρωση που έγινε ήταν κυρίως τεχνικού χαρακτήρα και στο τέλος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο ανάπτυξης για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης το πρόβλημα με την υφιστάμενη εργολαβία και το θέμα που ανακύπτει αφορά επίσημη ενημέρωση που πρέπει να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον απερχόμενο Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη για τους λόγους της καθυστέρησης πληρωμής των υποχρεώσεων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *