Ζάκυνθος

Στον Ανακριτή οι «αρχηγοί» των ομάδων που εξαρθρώθηκαν το καλοκαίρι!

Υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν χθες το πρωί στη Ζάκυνθο τρείς από τους φερόμενους ως αρχηγούς των ομάδων της σκληρής εγκληματικότητας που εξαρθρώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

 

Οι τρεις «αρχηγοί» θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του Ανακριτή καθώς φέρεται να έχουν υπάρξει νεώτερα στοιχεία στις υποθέσεις που ήταν αναμεμιγμένοι και τα οποία – κατά πληροφορίες -προέκυψαν από την πορεία των μέχρι σήμερα ανακρίσεων.

Οπως είναι γνωστό και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας το περασμένο καλοκαίρι εξαρθώθηκαν δύο ομάδες κακοποιών που φέρονταν αναμενιγμένες σε υποθέσεις προστασίας, τοκογλυφίας και διακίνησης ναρκωτικών. Τα στοιχεία προέκυψαν κατά βάση από την απομαγνητοφώνηση συνομιλιών μεταξύ τους και κρίθηκαν ικανά να οδηγήσουν σε προφυλάκιση οκτώ από αυτούς και να απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλους δέκα.

Η υπόθεση αυτή εξαιτίας της σοβαρότητάς της, έλαβε τεράστια δημοσιότητα και θεωρήθηκε ότι υπήρξε μια από τις επιτυχέστερες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αρνούνται τις κατηγορίες υπάρχουν – για ορισμένους τουλάχιστον – πολύ επιβαρυντικά στοιχεία και για το λόγο αυτό οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές συνέχισαν μεθοδικά και επισταμένα την επεξεργασία των στοιχείων μέχρι σήμερα.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πάντως ότι η υπόθεση βαίνει προς ολοκλήρωσή και είναι πιθανόν – ίσως και σήμερα – να απαγγελθούν στους κατηγορούμενους το σύνολο των κατηγοριών που τους βαρύνουν. μετά το πέρας των ανακρίσεων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *