Ζάκυνθος

Στις 7 Μαΐου δημοπρατείται το έργο του αγωγού ύδρευσης

Στις 7 Μάη δημοπρατείται το έργο της «Αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού Ύδρευσης από το Νταμάρι του Τσίπου στη Λιθακιά έως την κεντρική δεξαμενή της Μπόχαλης» προϋπολογισμού 9.959.000 Ευρώ και η θετική αυτή εξέλιξη που αφορά το σημαντικότερο ίσως έργο για τη Ζάκυνθο, έγινε γνωστή μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Κέρκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, παρουσία του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Π. Οικονόμου, του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη και των Προέδρων της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτη Αβράμη και του Συνδέσμου Καθαριότητας Ανδρέα Ξένου.

Το παρόν στην σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν με λεπτομέρεια όλα τα έργα του νησιού, έδωσαν ακόμη οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου Διονύσης Μήλεσης και Μαρίνος Κούτσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτη Αβράμη, οι εξελίξεις αναφορικά με τη δημοπράτηση του αγωγού είναι θετικές, αφού η προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση και στον αθηναϊκό και τοπικό τύπο.

Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν και η συνεργασία της ΔΕΥΑΖ με το ΙΓΜΕ, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της διάνοιξης των νέων γεωτρήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Αβράμης, μέσα στις επόμενες ημέρες η Διαχειριστική  Αρχή, θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ το ερευνητικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού 450.000 Ευρώ που αφορά τη διάνοιξη των γεωτρήσεων και αφορά όχι μόνο την τροφοδότηση του κεντρικού αγωγού αλλά και τις συνολικές  ανάγκες υδροδότησης στη Ζάκυνθο.

Τέλος, σε ότι αφορά τα έργα υδροδότησης στη Ζάκυνθο, η ΔΕΥΑΖ θα υποβάλει μέσα στις επόμενες ημέρες Τεχνικά Δελτία που αφορούν την κατασκευή αγωγού υδροδότησης στην Αγία Μαρίνα, Λούχα, Γύρι και τις ορεινές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων αλλά και το Τεχνικό Δελτίο για την αντικατάσταση του δικτύου από αμίαντο που υπάρχει σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Συνολικά, πρόκειται για ένα δίκτυο αγωγών έκτασης 30 χιλιομέτρων και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 700.000 Ευρώ.

Η απάντηση από τη Διαχειριστική Αρχή για το κατά πόσο τα δύο αυτά έργα μπορούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα δοθεί σε ένα περίπου μήνα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *