Ζάκυνθος

Στις 4 Σεπτέμβρη το συνέδριο για το Βεζάλ με την Όλγα Κεφαλογιάννη

 

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη θα γίνει η τελετή έναρξης του διεθνούς συνεδρίου για τον Ανδρέα Βεζάλ που θα φιλοξενηθεί στο νησί μας το διάστημα από 4 μέχρι 8 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή έναρξης που θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, θα συνοδευτεί και από τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Βέλγο Ανατόμο και όπως είναι γνωστό δωρίθηκε από την Βελγική Πρεσβεία στο Δήμο Ζακυνθίων.

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Σολωμού, εκεί όπου θα τοποθετηθεί και το άγαλμα για τον Ανδρέα Βεζάλ, με βάση τις αποφάσεις που έχει ήδη πάρει για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης αλλά και η Λιμενική Επιτροπή.

Οι ημέρες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του συνεδρίου, το πρόγραμμα του οποίου έχει ήδη δημοσιευτεί ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή στις εκδηλώσεις εκπροσώπων της επιστημονικής αλλά και καλλιτεχνικής κοινότητας, μια που μεγάλο μέρος των εργασιών του συνεδρίου αφορά την επίδραση της ανατομίας στην Τέχνη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του συνεδρίου στο Θέατρο του Σαρακινάδου, με υπεύθυνο τον Βέλγο Πρόξενο Τέο Ντίριξ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ζακυνθίων ενώ η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ένας από τους ομιλητές την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα είναι και ο Στέφανος Γερουλάνος. Καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Ζυρίχης και τ. καθηγητής Ιστορίας Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στην πλατεία Σολωμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την σχέση του Ανδρέα Βεζάλ με τη Ζάκυνθο στην οποία θα συμμετέχουν η Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού Κατερίνα Δεμέτη, η Προϊσταμένη της Κατεύθυνσης Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Κατερίνα Καμβάση, ο δικηγόρος και συγγραφέας Νίκιας Λούντζης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας , ο ποιητής και συγγραφέας Διονύσης Φλεμοτόμος, ο καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Χρήστος Καρύδης και ο συντηρητής Νίκος Σαρρής.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *