Ζάκυνθος

Στις 27 Μαρτίου η δίκη Τσαγκαρόπουλου

Μικρή αναβολή για τις 27 Μαρτίου  έδωσε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας  στην υπόθεση της απόπειρας εμπρησμού στο ΞΕΝΙΑ που εκδικαζόταν σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου και έγινε το καλοκαίρι του 2007.

Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα αναβολής ορισμένων εκ των κατηγορουμένων αλλά δέχθηκε αίτημα ολιγοήμερης αναβολή μόνο εξαιτίας της απουσίας του δικηγόρου πολιτικής αγωγής.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή είναι ο πρώην Δήμαρχος Άκης Τσαγκαρόπουλος, ο πρώην προϊστάμενος των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, Βασίλης Στεριώτης, ένας ιδιωτικός ταχυμεταφορέας  και ένας αλλοδαπός αλβανικής υπηκοότητας.

Οι παραπάνω κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας εγκλήματος που μεθόδευσαν την απόπειρα εμπρησμού των υπηρεσιών του Δήμου στο  ΞΕΝΙΑ ώστε να καταστραφούν τα οικονομικά αρχεία της ταμειακής υπηρεσίας.

Τη συμμετοχή του στην απόπειρα εμπρησμού έχουν παραδεχθεί ο ταμίας του Δήμου και ο ιδιωτικός ταχυδρόμος, αλλά δεν την έχει αποδεχθεί ο τέως Δήμαρχος και αλλοδαπός εργάτης που δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης.

Στη δίκη δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής ο Δήμος Ζακύνθου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *