Ελλάδα

Στις 20 Αυγούστου αρχίζει η κυνηγετική περίοδος

Από τις 20 Αυγούστου αρχίζει η κυνηγετική περίοδος και ήδη από χθες έγινε γνωστή η σχετική απόφαση μέσω της κανονιστικής του υπουργείου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Ωστόσο εκείνο που παρατηρείται φέτος στο νησί μας είναι το μειωμένο ενδιαφέρον για έκδοση αδειών και για το λόγο αυτό ο νέος Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Διονύσης Φιορεντίνος κάλεσε τους κυνηγούς να εφαρμόσουν το νόμο γιατί θα γίνονται συστηματικά έλεγχοι και περιπολίες.

Οι εκλογές στο Σύλλογο γίνονται κάθε δύο χρόνια και στις διαδικασίες που έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες εξελέγη στη θέση του Προέδρου ο κ. Φιορεντίνος ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις είπε: «θέλω να εκφράσω τη στενοχώρια μου γιατί η συμμετοχή ήταν μικρή στις εκλογές. Ζητώ αισιοδοξία και πρέπει να ασχολούμεθα με όλα τα θέματα για να πάμε μπροστά εμείς και η χώρα μας, καθώς μέχρι τώρα τα είχαμε εγκαταλείψει».

Το νέο ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου έχει παλιά και νέα μέλη ενώ ο Πρόεδρος διετέλεσε στην ίδια θέση και κατά το παρελθόν.

«Το ενδιαφέρον μου για το Σύλλογο είναι μεγάλο, έχω βιώσει πολλά πράγματα μέσα από αυτόν αλλά οι καιροί άλλαξαν. Βλέπουμε μεγάλη μείωση  του ενδιαφέροντος για την έκδοση αδειών. Μπορεί κάποιοι να το κάνουν λόγω οικονομικής κρίσης αλλά δε νομίζω ότι αυτό είναι το κυρίαρχο. Νομίζω ότι έχει παραλύσει η διοίκηση γενικά και γι’ αυτό  συνιστώ προσοχή στους κυνηγούς που θα πάρουν το ντουφέκι τους να πάνε στο βουνό» ανέφερε ο κ. Φιορεντίνος.

Παλιά εκδίδαμε 3000 άδειες κυνηγίου και τώρα βρισκόμαστε στις 1900, ανέφερε ο Πρόεδρος δείχνοντας με τα στοιχεία αυτά την πραγματικότητα για τη μείωση του αριθμού των αδειών.

Τα γραφεία του Συλλόγου καλύπτονται ιδίοις εξόδοις και επίσης πληρώνονται θηροφύλακες, αυτοκίνητο, γραμματέας κλπ. Με αυτό το δεδομένο είναι πολύτιμα τα έσοδα στο ταμείο του Κυνηγετικού Συλλόγου για να πληρωθούν αυτές οι υποχρεώσεις.

Ο κ. Φιορεντίνος έκανε γνωστό ότι ο Σύλλογος έχει αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο για την πρόληψη των πυρκαγιών και είναι σε συνεννόηση με το Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Πέτρο Σπύρου καθώς έχουν διατεθεί οι 2 θηροφύλακες και τα 2 αυτοκίνητα που είναι στο βουνό και κάνουν ελέγχους και παράλληλα βοηθούν στον έλεγχο για τις δασικές πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι τα θηράματα έχουν μειωθεί λόγω καιρού και πυρκαγιών.

 

Η απόφαση

Με Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβέρνησης (ΦΕΚ1850/Β/29-7-2013), καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2013 – 2014 από 20 Αυγούστου 2013 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014. Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2014.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι δεν αυξήθηκαν τα τέλη θήρας αλλά έμεινε σταθερό το χρηματικό ποσό που δίνουν οι κυνηγοί κι αυτό γιατί εκτιμήθηκε η οικονομική συγκυρία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *