Ζάκυνθος

Στις 2 Ιουλίου η δίκη για τις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δήμου

Για τις 2 Ιουλίου αναβλήθηκε το δικαστήριο για την υπόθεση των  πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, που επρόκειτο να γίνει χθες στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή δόθηκε από το Προεδρείο  του Δικαστηρίου, που αποφάσισε να εξετάσει τις υποθέσεις μέχρι και τον αριθμό 17 στο πινάκιο και να ορίσει νέα ημερομηνία για τις υπόλοιπες υποθέσεις. Η υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δήμου, είχε αριθμό πινακίου 20 και όπως προαναφέρθηκε, θα δικαστεί στις 2 Ιουλίου μαζί με μια σειρά από άλλες υποθέσεις που επίσης αναβλήθηκαν.

Στην Πάτρα ταξίδεψαν με σκοπό  να παρευρεθούν στη δίκη ως μάρτυρες ο πρόεδρος του ΟΔΑΖ Στάθης Μπετίνης, που τότε ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Νέα Δημοτική Πορεία», μαζί με τους Παναγιώτη Αβράμη, Άκη Λαδικό και Σπύρο Ξένο, που ήταν μέλη του ίδιου συνδυασμού.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός, ήταν αυτός που έφερε στην επιφάνεια το θέμα των πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογητικά στην δανειακή σύμβαση των 9.6 εκ ευρώ που υπέγραψε ο Δήμος Ζακυνθίων με την Τράπεζα Πειραιώς. Τις αποκαλύψεις που έκαναν δημόσια, ακολούθησε και μηνυτήρια αναφορά.

Μαζί όμως με τα στελέχη της τότε αντιπολίτευσης του Δήμου, στην Πάτρα ταξίδεψε και ο Δήμαρχος Ζακυνθίων Στέλιος Μποζίκης που κλήθηκε ως μάρτυρας για να καταθέσει στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  παραπάνω εξέλιξη σημειώθηκε με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή, εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχει υποβάλει  μηνυτήρια αναφορά κατά συγκεκριμένων προσώπων για την εν λόγω δανειακή σύμβαση, μεταξύ αυτών και κατά του τ. Δημάρχου Α. Τσαγκαρόπουλου, αλλά και κατά του τ. Προϊσταμένου των Οικονομικών Υπηρεσιών Β. Στεριώτη.

Οι μάρτυρες και από τη μια από την άλλη πλευρά, θα ταξιδέψουν και πάλι στην Πάτρα στις 2 Ιουλίου αναμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης.

Θυμίζουμε πως τόσο τέως Δήμαρχος Α. Τσαγκαρόπουλος όσο και ο κ. Στεριώτης, είναι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων και μάλιστα, για τον τέως Δήμαρχο είχε αποφασιστεί η προφυλάκισή του, μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια το Δεκέμβρη του 2010.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *