Ζάκυνθος

Στις 14 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για ευνοϊκή ρύθμιση στο Δήμο

 

Λίγα μόνο 24ωρα έχουν στη διάθεσή τους οι συμπολίτες μας με παλιά χρέη προς το Δήμο Ζακυνθίων, προκειμένου να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση και να πληρώσουν πολύ λιγότερα χρήματα αφού θα έχουν απαλλαγεί από μεγάλο μέρος των προσαυξήσεων και των προστίμων. Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με το ύψος της οφειλής προβλέπονται από 24 μέχρι 100 δόσεις και απαλλαγή από προσαυξήσεις που ξεκινά από 10 και φτάνει μέχρι και το 80%.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 υπάρχει η δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής με πλήρη απαλλαγή από πρόστιμα και προσυαξήσεις.

Αν και η σχετική ρύθμιση βρίσκεται σε ισχύ από την περασμένη άνοιξη, το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων για ρυθμίσεις έχει υποβληθεί το τελευταίο διάστημα και οι Οικονομικές Υπηρεσίας καλούνται να διεκπεραιώσουν έναν σημαντικό όγκο δουλειάς, προκειμένου οι δημότες να μην χάσουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν παλιές οφειλές.

Θυμίζουμε πως η προθεσμία εκπνέει την Πέμπτη 14 Αυγούστου.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν αρκετές αιτήσεις που υπέβαλαν συμπολίτες μας για ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπολογίζεται ακόμη μια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν και οι τελευταίες αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 14 του μήνα.

 

Μελέτες και αναθέσεις έργων

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε η έγκριση των μελετών και αναθέσεις έργων για εξωραϊσμό και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων σε Αλυκανά, Κυψέλη, Κοιλιωμένο, Αργάσι και Φιολίτι.

Για κάθε ένα από τα ποσά αυτά θα διατεθεί το ποσό των 3.000 Ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *