Ζάκυνθος

Στις καλένδες το έργο της ανάπλασης της παραλιακής

 

Λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή πλήθος ερωτηματικών προκύπτει για την τύχη του πολυσυζητημένου έργου που αφορά την ανάπλαση της παραλιακής λεωφόρου Κ. Λομβάρδου, το οποίο ήταν ένα από αυτά που σχεδίασε η απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά προς το παρόν έχει παραπεμφθεί στις…καλένδες.

Θυμίζουμε πως το ζήτημα που είχε πυροδοτήσει πολλές ενστάσεις ήταν αυτό της πεζοδρόμησης τμήματος της παραλιακής λεωφόρου σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της Πόλης της Ζακύνθου και κυρίως της περιοχής που αποτελεί την «βιτρίνα» του νησιού μας. Η ανάπλαση περιελάμβανε ακόμη την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, την τοποθέτηση παγκακιών και τη δημιουργία χώρων πρασίνου.

Ο σχεδιασμός που αφορούσε την πεζοδρόμηση έγινε με αρκετά ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, όπως για παράδειγμα το πώς θα γίνει η διαχείριση της αυξημένης κυκλοφορίας των οχημάτων που σήμερα διεξάγεται από την παραλιακή αλλά και το που θα προβλεφθεί η στάθμευση των δεκάδων Ι.Χ που σήμερα βρίσκουν θέσεις στάθμευσης κατά μήκος της Λομβάρδου.

Η ένταξη του έργου στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης παραμένει στον πάγο, καθώς από το φάκελο του έργου που υποβλήθηκε από το Δήμο Ζακυνθίων απουσίαζε η απόφαση έγκρισης της μελέτης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξασφάλιση της έγκρισης αυτής συνδέεται άμεσα με τον σχεδιασμό που περιλαμβάνει το master plan του λιμανιού και αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί.

Η νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να αποφασίσει τι πρόκειται να πράξει και για το συγκεκριμένο έργο λαμβάνοντας υπόψη πως αν συνεχιστεί ο σχεδιασμός θα πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως στην πρόταση που αφορούσε την ανάπλαση της παραλιακής, είχαν συμπεριληφθεί δύο έργα σημαντικά για την Πόλη της Ζακύνθου τα οποία επίσης δε φαίνεται να προχωρούν: Πρόκειται για το έργο της υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων στην Πόλη της Ζακύνθου αλλά και για την λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας με την προμήθεια ειδικών λεωφορείων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *