Ζάκυνθος

Στη σκιά του μνημονίου και με άγριες πολιτικές αντιπαραθέσεις η ψήφιση του προϋπολογισμού

Στο ποσό των 112 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζακυνθίων που ψηφίστηκε χθες το βράδυ από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική για τα διογκωμένα ποσά που αφορούν τα δημοτικά τέλη.

Ωστόσο η συνεδρίαση έγινε σε οξείς πολιτικούς τόνους μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας και η αντιπαράθεση έγινε με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που σε πολλά θέματα κατακεραύνωσε τη δημοτική αρχή ότι ακολουθεί τις επιταγές του μνημονίου και της κυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση και στις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν αλλά ισχυρίστηκε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει πολλά αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν μέσα στη θητεία της δημοτικής αρχής.

Από την Λαϊκή Συσπείρωση ο Γ. Κωνσταντίνου ζήτησε να μάθει ποιος θα πληρώσει τα αυξημένα δημοτικά τέλη που ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε αν θα τα πληρώσει κάποιος άλλος εκτός από το ζακυνθινό λαό. Πρότεινε μάλιστα να μπουν αυξήσεις μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα ξενοδοχεία που λειτουργούν στη Ζάκυνθο.

Από το συνδυασμό «Η ώρα τση Ζάκυνθος» μίλησε ο Ε. Κοντοσταυλάκης (καθώς απουσίαζε ο επικεφαλής Δ. Κομιώτης) και είπε ότι θα ψηφίσει μόνο τις δαπάνες για τους μισθούς των υπαλλήλων.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Φαραός κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι υπηρέτησε αυτή την πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση που την οδήγησε εδώ που είναι σήμερα και αναγκάζεται να επιβάλλει τοπική φορολογία για να εισπράξει.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ξένος μίλησε για τις συνεχείς μειώσεις που γίνονται στα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια που φθάνουν στο 50%.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Λογοθέτης ο οποίος ευχήθηκε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο της νέας Βουλευτή Μαρίας Κλαυδιανού και η τοποθέτησή του προκάλεσε έκρηξη από την αντιπολίτευση και τη Λαϊκή Συσπείρωση που θύμισε ότι η νέα Βουλευτής ψήφισε το μνημόνιο στη Βουλή.

Ακολούθησε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των συμβούλων και τελικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *