Ζάκυνθος

Στη Λευκάδα σήμερα ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε δύο σημαντικές συνεδριάσεις θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Ζακύνθου με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  σήμερα  Παρασκευή 22 Ιουνίου που θα λάβουν χώρα στη Λευκάδα.

Η πρώτη συνεδρίαση στις 11:00 το πρωί αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) που μεταξύ των άλλων θεμάτων πρόκειται να εκλέξει το 11μελές πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων (ΦΟΣΔΑΙΝ) . Ο ΦΟΣΔΑΙΝ σύμφωνα με το Ν. 4071/’12 είναι αρμόδιος φορέας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του συνόλου των δήμων της περιφέρειας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων.Ειδικότερα εξειδικεύει και υλοποιεί τους στόχους και τις δράσεις του για τα εν γένει θέματα διανησιωτικής πολιτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, εκπονεί το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική των υπηρεσιών που παρέχονται σε διαδημοτικό επίπεδο και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σωστή λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της περιφέρειας

Άλλα σημαντικά θέματα της Συνεδρίασης της ΠΕΔΙΝ είναι η λήψη αποφάσεων σχετικά με το μέλλον και τη πορεία της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων Α.Ε. (ΕΤΙΝ ΑΕ), όπως επίσης για την οργάνωση Ρωσικής Εβδομάδας. Στη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος Ζακύνθου το ζήτημα της αναγκαιότητας αλλαγής της ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς του ΟΤΑ, προκειμένου να γίνει αποδοτική.

Η δεύτερη συνεδρίαση που προγραμματίζεται να αρχίσει στις 1:00μμ αφορά στη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΤΙΝ ΑΕ στην οποία ο Δήμαρχος Ζακύνθου θα εκπροσωπήσει τις μετοχές του Δήμου Ζακύνθου  ( 200 μετοχές αξίας 5.870 € ) και της τέως ΤΕΔΚ Ζακύνθου (150 μετοχές αξίας 4.402 € ) που αντιστοιχούν στο περίπου 14% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Κύριο ζήτημα της συνέλευσης είναι η συζήτηση πρότασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΙΝ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *