Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο ο Υφυπουργός Μανιάτης για να ενημερώσει τους φορείς τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, είχε χθες ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου για να συζητηθούν τα σοβαρά θέματα που αφορούν τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο αλλά και το πρόβλημα με το ΧΥΤΑ στο Σκοπό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, δεσμεύτηκε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί τη Ζάκυνθο και θα ενημερώσει εκτενώς για τις έρευνες που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου και γενικότερα του Ιονίου για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Ο κ. Μυλωνάς, σε σύντομες δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα μας για το ζήτημα αυτό, τόνισε πως δέσμευση του Υφυπουργού είναι πως και το νησί μας θα λάβει ένα μέρος των ανταποδοτικών οφελών που προβλέπεται να υπάρχουν στις περιοχές που θα γίνουν οι έρευνες.

Θυμίζουμε πως τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης, δημόσια είχαν διατυπώσεις τις ενστάσεις τους, για το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε σύσκεψη στην Πάτρα για τις σεισμικές έρευνες, παρουσία του κ. Μανιάτη και εκεί δεσμεύτηκε για ανταποδοτικά οφέλη που θα καρπωθούν οι τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, χωρίς να γίνεται αναφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ακόμη πως στις συσκέψεις αυτές παρευρέθηκαν Βουλευτές και Δήμαρχοι από όλες τις περιοχές που εμπλέκονται στο σχέδιο των σεισμικών ερευνών αλλά όχι από τη Ζάκυνθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *