Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο ο Βρετανός πρέσβης

Στη Ζάκυνθο θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο Άγγλος πρέσβης ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με τις τοπικές αρχές στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Ο λόγος της επίσκεψής του λίγο πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος αφορά την ενημέρωση για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εδώ παραμονή των άγγλων τουριστών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτη Κολύρη η συνάντηση είχε προετοιμαστεί από τις προηγούμενες εβδομάδες.

«Είχαμε συνεννοηθεί πριν από το Πάσχα με τον υποπρόξενο που βρίσκεται εδώ και το γνωρίζαμε. Τον ΄Αγγλο πρέσβη θα συναντήσει το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος και εκεί θα είμαι και εγώ και ο υποπρόξενος. Η συνάντηση θα γίνει στις 10.40 και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης. Τα θέματα άπτονται του τουρισμού και του ενδιαφέροντος που υπάρχει επειδή έχουμε πολλούς άγγλους τουρίστες στο νησί. Θα συζητηθούν τα θέματα ασφάλειας κλπ.» ανέφερε ο κ. Κολύρης και συμπλήρωσε: «Πριν ορισθεί η συνάντηση είχα μια συζήτηση με τον άγγλο υποπρόξενο και του είπα ότι έχουν προωθηθεί αρκετά πράγματα σε σχέση με μια νέα Κανονιστική διάταξη που αφορά τον τουρισμό και δημιουργεί σταδιακά νέες συνθήκες. Θα συζητήσουμε και όλα τα επιμέρους θέματα. Τα ατυχή γεγονότα που είχαμε πέρυσι μας έκαναν να σκεφτούμε το θέμα του τουριστικού προορισμού που λέγεται Λαγανάς. Μέσα από τη στρατηγική που έχουμε χαράξει για τον τουρισμό και το όραμα που σχεδίασαν οι παράγοντες του τουρισμού αλλά και αυτά που μας επιβάλλουν οι αγορές, όλα αυτά μας οδήγησαν στη νέα Κανονιστική που δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά η κωδικοποίηση νόμων για την καλή λειτουργία του τουρισμού. Το προϊόν αυτό που λέγεται τουρισμός δεν παράγεται από έναν αλλά από πολλούς που πρέπει όλοι μαζί να τηρούν κανόνες ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι τέτοιο που ο επισκέπτης να ευχαριστηθεί και να ξανάρθει. Δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές ούτε θα κάνουμε κάποια επανάσταση αλλά πρέπει να δείξουμε προσοχή και να αποφύγουμε τις υπερβολές. Για παράδειγμα οι κράχτες είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο» επεσήμανε ο κ. Κολύρης.

Τέλος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού ανέφερε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη αυστηρότητα στην εφαρμογή των νόμων και ότι η δημοτική αρχή θα αποσύρει την άδεια στα καταστήματα που λειτουργούν παράνομα και με την τακτική τους μας προσβάλλουν όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *