Σε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Ζακύνθου για τις δασικές πυρκαγιές προχώρησε ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κούικ, ο οποίος βρέθηκε στο νησί μας τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο και είχε σειρά επαφών με τα στελέχη του κόμματος και τις τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα τοπικά Μ.Μ.Ε, στα πλαίσια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί, η αναφορά είχε σαν αίτημα την σύλληψη των εμπρηστών που έχουν βάλει στόχο τα δάση της Ζακύνθου.
Ο κ. Κουικ, που έχει οριστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και για τη Ζάκυνθο, όπου δεν εξελέγη Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνάντησε χθες το πρωί τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα επιχειρηματιών και των επαγγελματιών.
«Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στις καμένες περιοχές και σήμερα υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ζακύνθου για να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί εμπρησμού και να αποδοθούν, αν και εφόσον προκύψουν, ποινικές ευθύνες σε αυτούς που κατέκαψαν τη Ζάκυνθο» ανέφερε αρχικά ο κ. Κουίκ, τονίζοντας πως όλες οι συναντήσεις και οι επαφές έγιναν παρουσία των στελεχών και των πολιτευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νησί μας.
Σχετικά με τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε πως διαπίστωσε διχογνωμία και δυστυχώς έλλειψη συνεργασίας σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν το νησί.
«Τα προβλήματα που μου τέθηκαν ήταν πολλά αλλά διαπίστωσα πως υπάρχει διχογνωμία μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου, σε ζητήματα όπως αυτά της ύδρευσης, των σκουπιδιών ακόμη και στο θέμα της μαρίνας, που έχουν πέσει τόσα λεφτά από την πλευρά των Ελλήνων φορολογουμένων και είναι ένα έργο, καταγεγραμμένο αν και δεν έχει κατασκευαστεί! Όλα αυτά τα ζητήματα, κοινοβουλευτικά θα τα προωθήσω, αλλά με τη θερμή παράκληση οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, να βγάλουν μια άκρη, διότι δεν μπορεί ζωτικής σημασίας για το νησί να προχωρούν έτσι» τόνισε ο κ. Κουίκ και συμπληρώνοντας ως προς τα ζητήματα της Ζακύνθου, ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν το Δημόσιο να πληρώνει χιλιάδες ευρώ για ένα κτήριο της Δ.Ο.Υ την στιγμή που τεράστια κτήρια όπως το παλιό αεροδρόμιο και το Νοσοκομείο, παραμένουν εγκαταλελειμμένα.
Παρέμβαση για την προβλήτα ζητά το Επιμελητήριο
Με αφορμή την επίσκεψη στο Επιμελητήριο, ο κ. Κουίκ ανέφερε πως πρόκειται για έναν θεσμό που το κράτος οφείλει να συμβουλεύεται ενώ προέταξε τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την μείωση του ΦΠΑ στο Ιόνιο και την μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες, αφού στην Τουρκία ο συντελεστής είναι 8% και στην Ελλάδα 23%.
«Οι Ζακυνθινοί θέλω να με υπολογίζουν ανεξάρτητα με τον αν είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτής Επικρατείας! Πλέον έχετε και έναν δεύτερο Βουλευτή εδώ, ο οποίος χωρίς παρεμβατισμούς, παραγοντισμούς και κομματισμούς θα συνεργαστώ για το καλό του νησιού!» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τον κ. Κούικ καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος του Φορέα Δημήτρης Γαργαλέας, ο οποίος επικρότησε τον δυναμισμό και την στάση του γνωστού δημοσιογράφου, που σήμερα έχει εκλεγεί και Βουλευτής.
Σχετικά δε με τα ζητήματα της Ζακύνθου, που θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα, ο κ. Κουικ, ο κ. Γαργαλέας προέταξε την αναγκαιότητα κατασκευής προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια.
«Το Επιμελητήριο δεν αποτελείται από παρατάξεις και κομματικούς χώρους και εδώ μέσα δεν υπάρχει Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης, Είμαστε ένα θεσμοθετημένο όργανο, με ρόλο να συμβουλεύει το Κράτος και να είναι μαχητικό για να προστατεύει τα μέλη του. Αναφορικά με τα όσα διαπίστωσε και ο κ. Κουίκ, θα ήθελα απλώς να πω πως για μας προέχει η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια και πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτό! Είναι απαράδεκτο να έρχονται κρουαζιερόπλοια με 3.000 άτομα και να τους κουνάμε το μαντήλι. Εμείς δε θέλουμε τα λεφτά τους, θέλουμε την σκόνη τους. Εφόσον ο κόσμος έχει δουλειά και απασχόληση, μπορούμε να μιλήσουμε και για όλα τα υπόλοιπα» υπογράμμισε ο κ. Γαργαλέας.
Άλλα θέματα που τέθηκαν στο Βουλευτή Επικρατείας από τα μέλη του Επιμελητηρίου, αφορούσαν προβλήματα με το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ, ο διάτρητος αγωγός ύδρευσης, η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ αλλά και η κατάργηση του ΕΘΠΖ.