Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο ο αναπληρωτής Βρετανός Πρέσβης

 

Η Ζάκυνθος ήταν ο πρώτος σταθμός του αναπληρωτή Βρετανού πρέσβης, Andrew Staunton, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας που διεξάγει η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και απευθύνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες νεαρούς Βρετανούς που κάνουν τις διακοπές τους στην χώρα μας.

Τίτλος της καμπάνιας είναι “Hangover Holidays” και στόχος είναι να ενημερώσει τους νεαρούς Βρετανούς για μια σειρά από ζητήματα που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε χρόνο σε περιοχές όπως ο Λαγανάς, το Φαληράκι, τα Μάλλια κτλ είναι γνωστά και η καμπάνια έχει σαν στόχο να αποτρέψει τους νεαρούς παραθεριστές από διαφόρων ειδών περιπέτειες που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η επικίνδυνη οδήγηση και γενικότερα η εκτός ορίων συμπεριφορά που συχνά δημιουργεί προβλήματα.

Η καμπάνια, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει την καθιέρωση ενός τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο θα μπορούν να καλέσουν οι επισκέπτες από τη Βρετανία σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, ενώ προβλέπει την διανομή ενημερωτικού υλικού σε χώρους όπου συγκεντρώνονται νεαροί βρετανοί όπως είναι κέντρα διασκέδασης, παραλίες, ξενοδοχεία κτλ.

Με σκοπό την ενημέρωση των φορέων του νησιού για την καμπάνια, το πρωί της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, εκπρόσωποι των επιχειρηματιών αλλά και των τουρ οπερέιτορ.

Ο αναπληρωτής Πρέσβης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο νησί, επισκέφτηκε την περιοχή του Λαγανά και συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Μιλώντας για την συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης σημείωσε πως είναι συνεχής και αναφέρθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στην Αθήνα.

«Οι επαφές είναι συνεχείς γιατί θέλουμε την ασφάλεια και την ευημερία των επισκεπτών μας. Μαζί με τη βρετανική Πρεσβεία συνεργαζόμαστε για να απολαύσουν τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο» δήλωσε ο κ. Κολύρης, συμπληρώνοντας πως έχει ήδη φτάσει στο νησί μας το μεγαλύτερο μέρος των βρετανών τουριστών.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Staunton, τόνισε την σημασία της συνεργασίας όχι μόνο με το Δήμο αλλά και τις τοπικές αρχές όπως είναι η Αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

«Θέλουμε οι Βρετανοί που κάνουν τις διακοπές τους να περνούν καλά απολαμβάνοντας όσα προσφέρει η Ελλάδα αλλά με έναν τρόπο που θα αντιλαμβάνονται τις συνέπειες σε περίπτωση που μπλέξουν σε περιπέτειες» σημείωσε.

Τέλος, έκανε γνωστό πως ανάλογη καμπάνια με αυτή που γίνεται στον τόπο προορισμού των νεαρών Βρετανών, όπως είναι η Ζάκυνθος, γίνεται και στην Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για την καμπάνια «Know before you go» η οποία προετοιμάζει τους νεαρούς τουρίστες για τις διακοπές τους. Ακολουθώντας το κλίμα της εποχής η καμπάνια «τρέχει» και μέσω ειδικού λογαριασμού στο twitter.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *