Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο η ομάδα Εθελοντών από την Ουαλία για την αναζήτηση του 73χρονου

Συνεχίζεται η αγωνία για την οικογένεια του άτυχου άνδρα

Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής βρίσκεται στη Ζάκυνθο η Ομάδα των εθελοντών ”Western Beacons Mountain rescue team”, που συνδράμει στις έρευνες για τον 73χρονο John Tossell, του Ουαλού τουρίστα που παραμένει αγνοούμενος στο νησί μας εδώ και 15 ημέρες.

Η ομάδα των Εθελοντών που αποτελείται από 13 άτομα, ταξίδεψε στη Ζάκυνθο αεροπορικώς και από την επόμενη κιόλας ημέρα της άφιξης τους ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή που επισκέφτηκε τελευταία φορά ο 73χρονος: Την περιοχή του Σκοπού για την οποία ξεκίνησε το πρωί της 17ης Ιουνίου ο άτυχος ηλικιωμένος για να κάνει τον περίπατο του χωρίς όμως ποτέ να επιστρέψει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Αργάσι.

Η ομάδα αποτελείται από εξειδικευμένους αναρριχητές και εθελοντές που πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουν φέρει αποτελέσματα σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις και η οικογένεια έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε αυτούς, προκειμένου να πάρει απαντήσεις για την τύχη του 73χρονου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το κόστος για το ταξίδι αλλά και την παραμονή των 13 εθελοντών στο νησί μας καλύπτεται από δωρεές που έγιναν για λογαριασμό της οικογένειας τις προηγούμενες ημέρες. Οι εθελοντές έχουν μαζί τους εξειδικευμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν για τις έρευνες τους και σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνουν αισιόδοξοι πως αν ο άτυχος άνδρας είναι στην περιοχή, θα τον εντοπίσουν.

Η οικογένεια έχει ήδη δώσει σήμα για την εξαφάνιση του 73 μέσω Silver Alert, ενώ αναφορά στην εξαφάνιση του έγινε από την τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, αλλά και μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης του Εξωτερικού.

Η κόρη του 73χρονου John Tossell, Kate, μίλησε στο διαδικτυακό τόπο zakynthos informer, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της σε όσους συνδράμουν στις έρευνες και στηρίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια.

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, ανθρώπους, που αν και δε γνωρίζω , βοηθούν. Θέλω επίσης να τονίσω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου έχει λειτουργήσει πολύ πέρα από τα όρια των καθηκόντων της ενώ βοηθούν και άλλοι πολλοί όπως ο κ. Άρης , ιδιοκτήτης του Serenity roof Garden Restaurant, εδώ στο Αργάσι. Ο Άρης βρίσκεται με τον αδελφό μου στις έρευνες από την πρώτη ημέρα. Αυτός και η οικογένειά του έχουν αφιερώσει χρόνο και ατέλειωτες ώρες βοηθώντας μας. Δεν μπορώ να πιστέψω τη φιλοξενία που μας παρέχεται και ειδικά τώρα, που είμαστε εντελώς χαμένοι, χωρίς να γνωρίζουμε τη γλώσσα, από που να ξεκινήσουμε και πού να πάμε. Θεωρώ ότι ο κ. Άρης είναι θεόσταλτος» σημειώνει η κόρη του 73χρονου» ανέφερε η γυναίκα στο διαδικτυακό τόπο zakynthos informer.

Για την ομάδα που από την Παρασκευή βοηθά στις έρευνες, σημείωσε πως είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει εκπαιδευτεί στην ορεινή διάσωση και μέλη της έχουν δεσμούς με την οικογένεια. Θα συμμετέχουν στις έρευνες από κοινού με τις αρχές και τους εκπροσώπους του βρετανικού προξενείου, προκειμένου να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος σε δυσπρόσιτα σημεία. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης, ακόμη και η εικόνα από τα drones που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική.

Σε ότι αφορά δε το γεγονός ότι ο άνδρας δεν είχε πάρει μαζί του το τηλέφωνό του, πριν φύγει για το περπάτημα του, η κόρη του 73χρονου σημειώνει πως δεν είχε καθόλου καλή σχέση με το κινητό του και πολύ σπάνια το χρησιμοποιούσε.

Προς το παρόν και παράλληλα με τις έρευνες, οι δωρεές για τις δαπάνες των ερευνών συνεχίζονται, ενώ απευθύνεται έκκληση και σε όσους έχουν συστήματα βιντεοσκόπησης στην περιοχή του Αργασίου να εντοπίσουν μήπως υπάρχει κάποια πληροφορία σε σχέση με τον αγνοούμενο.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη σελίδα της ομάδας

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *