Κοινωνία

Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων για την αποχέτευση Καλαμακίου

Ενώ το Δ.Σ. δεν έχει κάνει αποδεκτό το έργο

Περίπου δύο χρόνια μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο φάκελο του έργου, οι Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Δικαιοσύνης – Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ολοκλήρωσαν το πόρισμα τους για το πολυσυζητημένο έργο της αποχέτευσης Καλαμακίου, που μέχρι σήμερα δεν έχει παραληφθεί και δεν έχει λειτουργήσει πλήρως σε μια περιοχή με ραγδαία τουριστική ανάπτυξη.

Το περιεχόμενο του πορίσματος είναι άκρως εμπιστευτικό και όπως πληροφορηθήκαμε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου έχει κοινοποιηθεί στις δικαστικές αρχές που όπως είναι γνωστό ερευνούν εδώ και χρόνια την υπόθεση.

Θυμίζουμε πως η παρέμβαση των Επιθεωρητών Δημοσίων έργων έγινε μετά από εισαγγελική παραγγελία και τώρα θα πρέπει όπως φαίνεται να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο ερευνών για να βρεθεί η άκρη του νήματος στην σοβαρή αυτή υπόθεση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως για το ίδιο θέμα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Ζακύνθου και του ανάδοχου του έργου που αναμένεται να συζητηθεί στο Εφετείο Πατρών.

Στις αρχές του χρόνου, το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτό το πρακτικό της Επιτροπής Παραλαβής του έργου με το οποίο διακόπτει τη λειτουργία της επικαλούμενη σειρά κακοτεχνιών. Αυτό σημαίνει πως δεν παραλαμβάνει το έργο διότι όπως προκύπτει από το σχετικό φάκελο δεν είναι λειτουργικό λόγω αστοχιών και πως θα πρέπει να συνταχθεί μελέτη με την οποία θα διαπιστώνονται οι κακοτεχνίες και θα κοστολογείται το ύψος των ζημιών.

Ακολούθως ο φάκελος θα πάει στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται, πως θα πληρωθεί η ζημιά και τι διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθηθούν. Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί καμία νέα ενημέρωση για το έργο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *