Ζάκυνθος

Στην 5η Διεθνή έκθεση ”Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού” θα συμμετέχει ο Δήμος!

Ενισχύοντας τις σχέσεις του νησιού μας με την μεγάλη αγορά της Άπω Ανατολής η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να μας συμπεριλάβει ως τουριστικό προορισμό, ο Δήμος αποφάσισε να συμμετέχει στην 5η Διεθνή έκθεση «Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού» που θα γίνει τον Απρίλιο στην Κίνα από τις 18 έως τις 22.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήθηκε η «έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ζακύνθου στην 5th China Maritime Silk Road International Brand Expo MSREXPO 2019, Quanzhou April 18 to 22 στην Κίνα» και από το νησί μας θα ταξιδέψουν για να μας εκπροσωπήσουν η υπεύθυνη του γραφείου τουρισμού και η υπεύθυνη του γραφείο τύπου.

Μέχρι τώρα το νησί μας εκτός από την ευρωπαϊκή αγορά από την οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών, έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον των Κορεατών, αλλά ακόμα και Ιαπώνων και λίγων Κινέζων τουριστών. Αυτή είναι μία τεράστια αγορά και η Ζάκυνθος μπορεί να δεχτεί επισκέπτες 10 μήνες το χρόνιο, κι όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο.

Άλλωστε οι Κορεάτες που έρχονται στο νησί μας είναι τουρίστες για όλο το έτος.

Ο Δήμος έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην τουριστική αγορά της Άπω Ανατολής και αξιοποίησε το σήριαλ που γυρίστηκε στη Ζάκυνθο και προβλήθηκε στις ασιατικές χώρες, ενώ έχουμε συχνά ανταλλαγή επισκέψεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή εισήγηση από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου «Στα πλαίσια προώθησης του νησιού μας στην Κινεζική Αγορά, ο Δήμος Ζακύνθου πρόκειται να συμμετέχει στην 5η Διεθνή έκθεση Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού μεταξύ των Χωρών και των πόλεων που βρίσκονται στην διαδρομή του θαλάσσιου εμπορικού και τουριστικού δρόμου που αναβιώνει σήμερα με την πρωτοβουλία του Κινεζικού Κράτους.

Η Ζάκυνθος, ήδη δέχεται Κινέζους τουρίστες, γι’ αυτό και στόχος είναι να βρισκόμαστε στο επίκεντρο της τουριστικής αναζήτησης της κινέζικης τουριστικής αγοράς. Έτσι τον Μάιο του 2018 ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο πραγματοποίησε παρουσίαση της Ζακύνθου, του Πολιτισμού και των προϊόντων της σε 3 μεγάλες πόλεις της Κίνας Γκουανγκζόου- Σιάμεν και Σενζέν. Πραγματοποιήθηκαν 2 Συνεντεύξεις Τύπου όπου συμμετείχαν 70 δημοσιογράφοι και υπήρξαν πολλές αναφορές στα Social Media της ευρύτερης περιοχής της Καντόνας αποτελώντας μια σημαντική πηγή προβολής της Ζακύνθου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης, επιχειρηματίες και μέλη της τοπικής διπλωματικής κοινότητας ενώ υπολογίζεται ότι τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν περισσότερα από 2000 άτομα και γεύτηκαν τα τοπικά, ζακυνθινά προϊόντα και στις 3 πόλεις».

Η έκθεση

Η 5η Κίνα (Quanzhou) Maritime Road Silk International Expo” θα επικεντρωθεί στο θέμα του “Νέου Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού και των νέων συνεργασιών μεταξύ Περιοχών και επιχειρήσεων & quot”.

Το expo πραγματοποιείται την επαρχία Fujian στην “Καρδιά του 21ου αιώνα Θαλάσσιου Δρόμο Μεταξιού” και η Quanzhou αποτελεί μια πρωτοποριακή πόλη η οποία συνδέει τη βιομηχανία και την αγορά ως γέφυρα, ενισχύοντας την εικόνα και την επιρροή των τουριστικών προορισμών και των προϊόντων με έμφαση στο επαγγελματικό μάρκετινγκ και τη λειτουργία καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. Η MSREXPO προωθεί τη σύνδεση μεταξύ διαδικτύου πόλεων και βιομηχανίας και ενθαρρύνει τον τουρισμό, το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και τις μικρές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη της online & offline εσωτερικής και διεθνούς αγοράς.

Διοργανωτές είναι:

 • CHINA CHAMBER OF
  INTERNATIONAL COMMERCE
 • CHINA COUNCIL FOR THE
  PROMOTION OF INTERNATIONAL TRADE
 • WORLD TRADE CENTERS ASSOCIATION
 • DEPARTMENT OF EXHIBITIONS
  & EVENTS, CHINA CHAMBER
  OF INTERNATIONAL COMMERCE
 • CHINA COUNCIL FOR THE PROMOTION OF
  INTERNATIONAL TRADE FUJIAN
  SUB-COUNCIL
 • QUANZHOU MUNICIPAL GOVERNMENT
  OF VALUEDSHOW MANAGEMENT LLC

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την κα Μαρία Ζησούλη, σύμβουλο ανάπτυξης νέων αγορών, η οποία θα υποστηρίξει τις επαγγελματικές συναντήσεις με αντίστοιχους φορείς στην περιοχής της Κίνας και η οποία ήδη έχει φροντίσει για την δωρεάν προβολή και εξασφάλιση περιπτέρου στο χώρο, την δωρεά παραμονή στο χώρο, τις μετακινήσεις κλπ.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *