Επίσημο έγγραφο στην Τροχαία θα στείλει σήμερα το Συμβούλιο της πόλης, μετά από απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της Δευτέρας, για να ζητά την αστυνόμευση και την τήρηση της σήμανσης στην οδό Αλ. Ρώμα.
Με αφορμή ένα περιστατικό τραυματισμού παιδιού που συνέβη πρόσφατα στην οδό Αλ. Ρώμα από διερχόμενο όχημα, το Συμβούλιο της πόλης ασχολήθηκε με τον πεζόδρομο ο οποίος τελευταία λειτουργεί άναρχα και κανείς δεν γνωρίζει τι ισχύει με βάση τη νομιμότητα.
Για το θέμα μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Πόλης Αλφρέδος Ξένος ο οποίος επεσήμανε τα εξής: «Συζητήσαμε για το θέμα της Αλ. Ρώμα και καταλήξαμε σε απόφαση, ότι δηλαδή θα πρέπει να ενημερώσουμε την Τροχαία για να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση. Εκεί γίνονται διάφορα μικροατυχήματα από νεαρούς που μπαίνουν με δίκυκλα και κάνουν σούζες. Προ ημερών συνέβη ατύχημα και μας καταγγέλθηκε ότι ένα παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και το χτύπησε μηχανάκι. Το παιδί έσπασε το χέρι του. Αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν στην Αλ. Ρώμα! Δεν γίνεται ο δρόμος αυτός να είναι κάτι άλλο από πεζόδρομος και σε αυτό συμφώνησε όλο το Συμβούλιο της Πόλης. Αν αποδεχτούμε ότι είναι εθνικός δρόμος μπορούν τα οχήματα να τρέχουν με 100 χιλιόμετρα, ενώ απαγορεύεται και η στάθμευση. Από παλιά είχε καθιερωθεί σαν πεζόδρομος για βόλτα και αυτό ίσχυε ακόμα και το χειμώνα όταν ο καιρός το επέτρεπε. Δεν γίνεται για 5-10 ζακυνθινούς που δεν θέλουν να είναι πεζόδρομος, να την πληρώνουν όλοι!».
Για την απόφαση του Συμβουλίου ο κ. Ξένος είπε: «Η Τροχαία πρέπει να μεριμνήσει για την αστυνόμευση σύμφωνα με τα σήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί να κυκλοφορούν οχήματα και ταυτόχρονα μητέρες με τα παιδιά τους».
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα καθώς δεν συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.