Ζάκυνθος

Στην τελική ευθεία η δρομολόγηση του “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι”

Μετά από πολλές περιπέτειες, αντιπαραθέσεις και δικαστικές διενέξεις  στους κόλπους της πολύπαθης ΑΝΕΖ που οδήγησαν τελικά στην ακινητοποίηση του πλοίου για χρόνια στο λιμάνι, το “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επαναδρομολόγησή του.

Τους μήνες που προηγήθηκαν πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, επισκευές και ανακαινίσεις και πλέον το πλοίο έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά για να μπορέσει και πάλι να ξεκινήσει δρομολόγια.

Το γεγονός, ότι πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, επιβεβαιώνεται από το ότι στην προσεχή συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, καλείται μεταξύ άλλων να εγκρίνει τα δρομολόγια του πλοίου από την 1η Νοέμβρη του 2012.

Προς το παρόν, η Διοίκηση της εταιρείας δε θέλει να ανακοινώσει τις προτάσεις που υπέβαλε προς έγκριση στο Συμβούλιο, αναμένοντας πρώτα τις εγκρίσεις. Πληροφορίες πάντως θέλουν η εταιρεία προς το παρόν να μένει εκτός Κοινοπραξίας και αν κάτι τέτοιο ισχύσει, τότε είναι πολύ πιθανό τα δρομολόγια στην γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης να αλλάξουν σε σχέση με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες θέλουν, το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε να γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της ΑΝΕΖ και της Κοινοπραξίας, προκειμένου να εξαντληθούν τα περιθώρια για την σύναψη συμφωνίας.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών πάντως συνεδριάζει υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιου, την προσεχή Πέμπτη 25 Οκτώβρη στο Κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Το αίτημα της ΑΝΕΖ είναι το 33ο Θέμα, με τίτλο «Ετήσια δρομολόγηση του Ζάκυνθος Ι από 1/11/12»  και θα συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των θεμάτων που αφορούν την επόμενη δρομολογιακή περίοδο από 01.11.12 μέχρι 31.10.13.

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΑΝΕΖ Χ. Μαρκουτσάς.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *