Ζάκυνθος

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΥ

Μια πλατεία στο κέντρο της πόλης, ορφανή από αγάλματα και έργα τέχνης και με είσοδο από το λιμάνι της πόλης, επέλεξε ο Δήμοςγια τοποθετήσει την προτομή του μεγάλου φιλόσοφου Κομφούκιου που δώρισε την Πόλη μας η Περιφερεια Σαντόγκ της Κίνας.

Η εγκατάσταση της προτομής αναβαθμίζει την άλλοτε υποβαθμισμένη πλατεία του Αγίου Λουκά και οι μόνες ενστάσεις που ακούστηκαν από τους περίοικους είναι να μην φράσεται το έργα από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στις πλάκες της πλατείας.

Η δωρεά έγινε από τους εκπροσώπους της επαρχίας Σαντόνγκ της Κίνας στα πλαίσια αδελφοποίησης μεταξύ των δύο περιοχών και σε συνέχεια της επίσκεψης που έγινε στις αρχές του Σεπτέμβρη στο νησί μας.

Το Σαββάτο 4 Οκτωβρίου θα βρίσκονται ξανά στη Ζάκυνθο εκπρόσωποι από την Κίνα οι οποίοι σε πρώτη φάση θα τραβήξουν φωτογραφίες από το χώρο για να τις στείλουν στην επαρχία Σαντόνγκ και έτσι να προετοιμαστεί η δεύτερη επίσκεψη που θα γίνει τα τέλη του Οκτώβρη.

Τότε θα γίνουν και τα επίσημα αποκαλυπτήρια της προτομής με την παρουσία των επισήμων από την κινεζική πόλη με την οποία η Ζάκυνθος έχει αδελφοποιηθεί.

Ο Κομφούκιος θεωρείται ο πατέρας της Κινεζικής φιλοσοφίας και συγκρίνεται με τον Ελληνα Αριστοτέλη από πλευράς μεγέθους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *