Ζάκυνθος

Στην Πάτρα σήμερα αντιπροσωπεία επαγγελματιών για την Αλ. Ρώμα

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο θα έχει σήμερα αντιπροσωπεία φορέων και καταστηματαρχών του νησιού μας, με σκοπό να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους για την απόφαση πεζοδρόμησης της Αλεξάνδρου Ρώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πάτρα θα ταξιδέψουν εκ μέρους του Επιμελητηρίου, η Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος Κατίνα Κοντονή και το μέλος της διοίκησης Νίκος Τσίπηρας, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου και εκπρόσωποι των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην οδό Αλ. Ρώμα και εδώ και πολύ καιρό έχουν εκφράσει τις έντονες αντιδράσεις τους για την απόφαση που πήρε ο Δήμος για πεζοδρόμηση 24ώρες το 24ωρο και καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι φορείς που θα ταξιδέψουν σήμερα στην Πάτρα, στόχος της επίσκεψης αυτής είναι ο κ. Αποστολόπουλος να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την πεζοδρόμηση του δρόμου και παράλληλα να δοθούν διευκρινίσεις για την νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης. Θυμίζουμε πως ένα βασικό επιχείρημα που θέτουν όσοι αντιδρούν με την σημερινή κατάστασης της Ρώμα είναι πως η πεζοδρόμηση αποτελεί τμήμα μιας κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία όμως δεν έχει εφαρμοστεί στο σύνολό της και κυρίως σε ότι αφορά την εξασφάλιση χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Πόλης.

Οι καταστηματάρχες της Ρώμα υπογραμμίζουν πως από την περίοδο που εφαρμόστηκε το μέτρο της πεζοδρόμησης η εμπορική κίνηση είναι ανύπαρκτη καθώς οι περισσότεροι θα αποφύγουν να προσεγγίσουν την Πόλη με το αυτοκίνητό τους.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η πεζοδρόμηση έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της περιοχής, αφού την νύχτα ο δρόμος νεκρώνει και τα καταστήματα αποτελούν εύκολη λεία για τους διαρρήκτες.

Τέλος επισημαίνουν πως παρά την πεζοδρόμηση, υπάρχουν αυτοκίνητα που παρκάρουν ανενόχλητα στις εισόδους του δρόμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ενός πυροσβεστικού ή ενός ασθενοφόρου, σε περίπτωση που προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *