Ζάκυνθος

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η έγκριση του τρίτου σταδίου μελετών για το έργο της Επαρχιακής Οδού Ζακύνθου Βολιμών και πιο συγκεκριμένα το τμήμα του έργου που αφορά την κατασκευή δικτύου από τα Πηγαδάκια μέχρι τις Βολίμες, ήταν ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Περιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ζακυνθινό περιφερειακό σύμβουλο και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννη Κορφιάτη, η συζήτηση για το θέμα αναβλήθηκε, αφού δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια.

«Το θέμα αποφασίστηκε να αναβληθεί, μέχρις ότου εγκριθεί η απαιτούμενη πίστωση για την εξόφληση της δαπάνης. Σήμερα δεν υπάρχει οικονομική κάλυψη για την μελέτη και αν εγκρίναμε αυτή τη δαπάνη θα «φορτωνόμαστε» την ευθύνη της πληρωμής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορφιάτης, τονίζοντας πως αν η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη, ο μελετητής θα είχε έννομο συμφέρον να διεκδικήσει την πληρωμή του, ακόμη και αν δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα κονδύλια στα ταμεία της ΠΙΝ.

Ο κ. Κορφιάτης σχολίασε ακόμη πως δυστυχώς εδώ και χρόνια παρατηρείται ένας πλεονασμός μελετών, ο οποίος δεν συνοδεύεται από αντίστοιχα έργα, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ακόμη και για το ίδιο έργο εκπονούν μελέτες πάνω από δύο φορείς!

Σε ότι αφορά το τρίτο στάδιο της μελέτης, που τελικά δεν εγκρίθηκε αφού η συζήτηση αναβλήθηκε, περιελάμβανε την οριστική μελέτη οδού και κόμβων, την κτηματογράφηση και το κτηματολόγιο, την οριστική μελέτη αποχέτευσης αποστράγγισης και την μελέτη σήμανσης και ασφάλισης.

Άλλα θέματα που αφορούσαν τη Ζάκυνθο και εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή, ήταν μεταξύ άλλων η έγκριση δαπανών για αναπαραγωγή διαφημιστικού υλικού (φυλλάδια, dvd κτλ) ύψους 7.011 Ευρώ, αλλά και η δαπάνη για την συνδιοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Οι Μελισσιώτισες» με θέμα «Γιορτή Ψωμιού 2012».

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της διαδικασίας απευθείας διαπραγμάτευσης για την προμήθεια υγρών καυσίμων που θα καλύψουν τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, αφού οι δύο διαγωνισμοί που έχουν ήδη διεξαχθεί κηρύχθηκαν άγονοι.

Το ανύπαρκτο ενδιαφέρον πρατηριούχων να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, έχει να κάνει με την αδυναμία της Περιφέρειας να πληρώσει προκαταβολικά τη δαπάνη για τα καύσιμα, αφού είναι γνωστά τα οικονομικά που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *