Ζάκυνθος

Στην Οικονομική Επιτροπή τα αιτήματα για μείωση ή διαγραφή οφειλών από δημοτικά τέλη

Στις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζακυνθίων μεταβιβάστηκε πλέον η λήψη απόφασης  για μείωση ή διαγραφή οφειλών από δημοτικά τέλη που έχουν επιβληθεί σε δημότες και επιχειρηματίες και στην χθεσινή συνεδρίαση του Οργάνου, έγινε συζήτηση για μια σειρά από αιτήσεις πολιτών που αφορούσαν τέτοιου είδους υποθέσεις.

Την απόφαση για μεταβίβαση αυτής της αρμοδιότητας στην Οικονομική Επιτροπή, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια από τις τελευταίες του συνεδριάσεις, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία θεώρησε πως κακώς το Συμβούλιο αναλώνει πολύτιμο χρόνο για να συζητά τέτοιου είδους θέματα, την στιγμή που θα μπορούσαν να συζητηθούν από την ολιγάριθμη και πιο ευέλικτη Οικονομική Επιτροπή.

Έτσι, στην χθεσινή συνεδρίαση της, η Επιτροπή εξέτασε μια σειρά από αιτήματα πολιτών που αφορούσαν μείωση ή απάλειψη δημοτικών τελών, τα οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο του οργάνου  Παναγιώτη Κολύρη, έγιναν αποδεκτά ανάλογα με το αν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

«Οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια για να τακτοποιήσουν τις παλιές οφειλές. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις, ελάχιστες στο σύνολό τους,  για τις οποίες οι Υπηρεσίες πρέπει να αποφασίσουν μείωση ή διαγραφή των οφειλών. Αυτό γίνεται, εφόσον το εισηγείται η Υπηρεσία τεκμηριωμένα και με όλα τα στοιχεία που απαιτούνται» ανέφερε ο κ. Κολύρης, συμπληρώνοντας πως η Οικονομική Επιτροπή εξέτασε όλα τα αιτήματα, πλην ενός που ήταν σύνθετο και θα πρέπει να εξεταστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά την απόφαση διαγραφής προστίμων που πήρε κατά το παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά απορρίφθηκε από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο, αυτή επανήλθε προς έγκριση μαζί με κάποια συμπληρωματικά στοιχεία και αναμένεται η νέα απόφαση του Γενικού Γραμματέα.

Εκτός ημερήσιας διάταξης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε το κονδύλι για την πληρωμή των επιδομάτων πρόνοιας που συνολικά ανέρχεται στις 519.000 Ευρώ.

Ο κ. Κολύρης διευκρίνισε πως το κονδύλι είναι μειωμένο σε σχέση με αυτό που αποδίδονταν κατά το παρελθόν, αφού έχει ήδη ξεκινήσει ένα ξεσκαρτάρισμα των επιδοματούχων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *