Ζάκυνθος

Στην κυκλοφορία ξανά η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη

 

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε και πάλι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη, αφού ολοκληρώθηκε μέρος των εργασιών για την υποστήριξη και την συντήρησή της.

Ο ανάδοχος θα επιστρέψει και πάλι στο εργοτάξιο μετά την λήξη της τουριστικής σεζόν, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο που έχει αναλάβει.

Παρόλα αυτά, αρκετές συζητήσεις και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι με τα νέα δεδομένα το πλάτος της γέφυρας έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται πλέον μόνο μια κατεύθυνση στην κίνηση των αυτοκινήτων, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη διέλευση των πεζών!

Επίσης, στην γέφυρα απαγορεύεται πλέον η διέλευση βαριών οχημάτων όπως φορτηγά και λεωφορεία κάτι βέβαια που θυμίζουμε ότι ίσχυε και τους τελευταίους μήνες, χωρίς όμως να εφαρμόζεται στην πράξη από τους οδηγούς.

Με βάση και τα νέα αυτά δεδομένα, αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη κατασκευής ενός σοβαρού έργου στην περιοχή, όπως είναι αυτό της νέας γέφυρας, αλλά ενδεχομένως και μιας πιο άμεσης λύσης για την εξυπηρέτηση της κίνησης από την Πόλη προς Αργάσι και Βασιλικό, μέχρι το έργο της νέας γέφυρας επιτέλους να υλοποιηθεί!

Το εργοτάξιο της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη επισκέφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής και ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί μας.

Ο κ. Σπύρου μιλώντας στον –Ε- επανέλαβε την αναγκαιότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, προτείνοντας να προβλεφθεί ωστόσο την κατασκευή μιας πεζογέφυρας αφού οι πεζοί δεν μπορούν να περάσουν με ασφάλεια σήμερα την υφιστάμενη γέφυρα..

«Το έργο κατασκευάζεται με πολύ καλό τρόπο. Υποστυλώνεται μια γέφυρα που έχει τη δική της ιστορία και η παρέμβαση αυτή θα αναδείξει και αισθητικά ολόκληρη την γύρω περιοχή» σχολίασε ο κ. Σπύρου, συμπληρώνοντας πως οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά το παρελθόν στη γέφυρα αλλοίωσαν την μορφή της και δημιούργησαν μια άσχημη εικόνα.

«Ζήτησα από τον εργολάβο να επισπεύσει τις εργασίες στην περιοχή, ενώ κατά την εκτίμησή μου προκύπτει η ανάγκη για μια πεζογέφυρα γιατί πλέον η γέφυρα είναι στενή και δεν μπορεί να περάσει κάποιος πεζός» σημείωσε ακόμη και απαντώντας γιατί δεν υπήρχε εξαρχής πρόβλεψη για τους πεζούς στην μελέτη που υλοποιήθηκε, τόνισε πως η εργολαβία που ξεκίνησε αφορούσε συγκεκριμένη παρέμβαση για την υποστήριξη και ανάδειξη της γέφυρας.

«Η αρχική μελέτη καλώς έγινε για το έργο. Πρέπει όμως να υπάρχει και πρόβλεψη για το μέλλον. Να μην ξεχνάμε όμως πως από την πρώτη στιγμή η ΠΙΝ σε σημείο κόπωσης διεκδικεί την έκταση για την νέα γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη, ώστε η υφιστάμενη να χρησιμοποιείται από τους πεζούς. Υπάρχουν αποτελέσματα και το έργο αυτό είναι μπροστά μας και θα πρέπει να το δει ο νέος Περιφερειάρχης. Πέρα από τις εκλογές και η δική μου αντίληψη είναι πως η διοίκηση έχει συνέχεια και η νέα περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει το έργο που εμείς ξεκινήσαμε» τόνισε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *