Ζάκυνθος

Στην Ζάκυνθο ο Κινεζος πρέσβης Du Qiwen – Συνεργασία στον τουρισμό και το εμπόριο

Επίσκεψη στο νησί μας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο κινέζος πρέσβης στην Αθήνα μαζί με τον εμπορικό και την μορφωτική ακόλουθο, μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβούλου Αναστάσιου Μαρίνου.

Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν αρχικά ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης στο Δημαρχείο και ακολούθως ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Μυλωνά στο Διοικητήριο.

 

Στις εθιμοτυπικές επισκέψεις που έγιναν στα δύο κτίρια δόθηκαν υποσχέσεις για ανταλλαγές εμπορικού και πολιτιστικού περιεχομένου μεταξύ των δύο περιοχών ενώ επισημάνθηκε το γεγονός της μακραίωνης ιστορίας και πολιτισμών που συνδέουν τους λαούς μας.

Στις 7.30 το απόγευμα ο κινέζος πρέσβης  DuQiwen ανέβηκε τις σκάλες του δημαρχιακού μεγάρου και στις 8.30 τις σκάλες του Διοικητηρίου. Σημαντικές ήταν οι αναφορές που έγιναν από τους εκπροσώπους της Ζακύνθου στον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα ενώ σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν θα φιλοξενηθούν κινέζοι δημοσιογράφοι στα νησιά μας και παράλληλα το καλοκαίρι θα βρίσκεται εδώ θίασος από την Κίνα για να συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *