Ζάκυνθος

Στην εταιρεία «Ανταίος Α.Ε» με 5,1 εκ. € το έργο του αγωγού ύδρευσης

Στην εταιρεία «Ανταίος Α.Ε», η οποία είχε υποβάλει την χαμηλότερη οικονομική προσφορά στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις 28 Μάη,  κατακυρώθηκε τελικά το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Νταμάρι του Τσίπου στη Λιθακιά μέχρι και την κεντρική δεξαμενή της Μπόχαλης, σύμφωνα με απόφαση που πήρε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζακυνθίων.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση σε συνέχεια της έντασης που είχε υποβάλει η δεύτερη σε σειρά κατάταξης μειοδοτούσα εταιρεία  «ΕΡΤΕΚΑ Α.Τ.Ε» κατά του πρακτικού του διαγωνισμού, με την αιτιολογία πως η οικονομική προσφορά της εταιρείας «Ανταίος Α.Ε.», δεν υπεγράφη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της, αλλά από τον Πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία παρευρίσκονταν εκπρόσωποι και των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών, ο Πρόεδρος του οργάνου και Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, διάβασε στους παριστάμενους την γνωμοδότηση της δικηγόρου Αιμιλίας Αγγελοπούλου, στην οποία είχε προσφύγει ο Δήμος, ζητώντας την νομική της  άποψή  για την ένσταση. Στη γνωμοδότησή της η κ. Αγγελοπούλου εισηγείται την απόρριψη της έντασης που υποβλήθηκε και αναφέρει πως ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανταίος Α.Ε» νόμιμα υπέγραψε την οικονομική προσφορά.

Με βάση την γνωμοδότηση αυτή, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έλαβαν την απόφαση για την κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία «Ανταίος Α.Ε»  και πλέον αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη.

«Έχουμε μια γνωμοδότηση που δικαιώνει την Επιτροπή και απορρίπτει τις ενστάσεις της εταιρείας ΕΡΤΕΚΑ Α.Τ.Ε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών εξέθεσαν επιγραμματικά τα επιχειρήματά τους ενώ ειδικά ο κ. Ρέτσης από την εταιρεία ΕΡΤΕΚΑ, σχολίασε πως ανάλογα με τις εξελίξεις η εταιρεία θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε τελικά ο διαγωνισμός, θα εκτελέσει το έργο με προϋπολογισμό 5.107.996, 58 Ευρώ, ενώ η εταιρεία που υπέβαλε την ένταση υπέβαλε πρόταση για 5.244.120, 60 Ευρώ.

Αναφορά στην εξέλιξη του διαγωνισμού έγινε και από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτη Αβράμη που, μιλώντας στον –Ε- έκανε γνωστό πως μετά την υπογραφή της σύμβασης με το ΙΓΜΕ άμεσα κλιμάκιο του Ινστιτούτου φτάνει στη Ζάκυνθο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα των γεωτρήσεων.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες το κλιμάκιο του ΙΓΜΕ θα έρθει για να ξεκινήσει τη διάνοιξη των γεωτρήσεων, με βάση την μελέτη που έχει εκπονηθεί από τους γεωλόγους» δήλωσε ο κ. Αβράμης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *