Ζάκυνθος

Στην Εισαγγελία κλήθηκε ο Δήμαρχος για την Αλ. Ρώμα

Στο γραφείο της εισαγγελικής αρχής θα βρεθεί αύριο το πρωί ο Δήμαρχος για το θέμα του πεζόδρομου της οδού Αλ. Ρώμα και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, μετά το έγγραφο που εστάλη πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που περιλαμβάνει την γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αποφάσεις των αυτοδιοικητικών επί εθνικών δρόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Εισαγγελέας ζήτησε να κληθεί ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης αφού το τελευταίο διάστημα υπάρχουν απανωτά δημοσιεύματα για την Αλ. Ρώμα και εμπλοκή υπηρεσιών όπως η Αστυνομία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η Περιφέρεια. Καθώς την απόφαση για την πεζοδρόμηση έλαβε το 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξεταστεί σειρά δημοσίων εγγράφων για να εντοπιστεί αν και πόσες παρανομίες έχουν γίνει.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής η άποψη που υπάρχει είναι ότι η Αλ. Ρώμα πρέπει να παραμείνει πεζόδρομος και στην πρόσφατη εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση ο ίδιος ο Δήμαρχος μίλησε για τον πεζόδρομο και την αναβάθμιση που προσφέρει. Ο κ. Μποζίκης ζήτησε ακόμα από  το Περιφερειακό Συμβούλιο (το οποίο θα κληθεί να πάρει θέση) να μην αντιταχθεί στην άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την άλλη πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς δείχνει πολύ συγκρατημένος και έχει εξαγγείλει την έναρξη διαλόγου για την πεζοδρομημένη Αλ. Ρώμα.

Ωστόσο ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως εθνική οδός και για να αλλάξει αυτή η απόφαση  (αν υπάρχει τέτοια βούληση) χρειάζεται σειρά διαδικασιών και αποφάσεων.

Εκείνο που παρατηρείται στο νησί από την πλευρά όλων των υπηρεσιών είναι μια προσπάθεια να μην αγγίξουν το πρόβλημα και να διατηρήσουν το σημερινό status. Επίσης έχει γίνει αντιληπτό ότι τις δεκαετίες που πέρασαν με τις κατά καιρούς αποφάσεις για κυκλοφοριακές αλλαγές που ελάμβαναν τα Δημοτικά Συμβούλια για την πόλη, δεν υπήρχε έλεγχος από τα αρμόδια όργανα (όπως ο γραμματέας της Περιφέρειας κλπ). Έτσι οδηγηθήκαμε σήμερα σε ένα αδιέξοδο που έχει δυσκολίες στο να βρεθεί ο σωστός δρόμος αντιμετώπισης αφού έχουν προηγηθεί παρανομίες επί παρανομιών που δημιούργησαν τετελεσμένα. Όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου έχει προτείνει την λειτουργία της Αλ. Ρώμα ως πεζόδρομου τα απογεύματα και τις αργίες και ως δρόμου τα πρωινά, σε μια προσπάθεια να δώσει λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *