Ζάκυνθος

Στα 5 εκ. € οι οφειλές από ύδρευση και αποχέτευση

Μία ακόμα διευκόλυνση σε μεγάλους οφειλές έκανε η ΔΕΥΑΖ με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα στα ταμεία της για την τακτοποίηση δικών της σοβαρών υποχρεώσεων.

Το πιο σοβαρό είναι ότι οι οφειλές από κατανάλωση νερού και από τέλη αποχέτευσης προς τη ΔΕΥΑΖ φθάνουν στο ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ και τα χρήματα αυτά μπορούν να τα πληρώσουν οι οφειλέτες με διακανονισμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης, υπάρχει η συμφωνία που έγινε με τη ΔΕΗ για αποπληρωμή του χρέους της επιχείρησης και το ποσό που πρέπει να δίνουν είναι 90 χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. «Πρέπει να εισπράξουμε από αυτούς που μας χρωστάνε για να μπορέσουμε κι εμείς να πληρώσουμε τη ΔΕΗ. Περιμένουμε πάρα πολύ καιρό αλλά τώρα εξαντλήθηκε η υπομονή μας και τα χρονικά περιθώρια» ανέφερε ο κ. Αβράμης.

Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που οφείλονται στη ΔΕΥΑΖ προέρχεται από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού.

Η απόφαση που έλαβε το ΔΣ της ΔΕΥΑΖ προσδιορίζει ότι οι οφειλέτες θα πρέπει να περάσουν από τα γραφεία της επιχείρησης και να καταθέσουν αίτηση για διακανονισμό.

Η αίτηση πρέπει να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 9 Αυγούστου καθώς μετά από την ημερομηνία αυτή θα γίνει βεβαίωση των χρεών στην Εφορία.

Πολύ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η πληρωμή των οφειλών θα μπορεί να γίνει μέχρι σε 48 δόσεις και αυτή η διευκόλυνση παρέχεται γιατί είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης οι επιχειρηματίες και όλος ο κόσμος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ έχει συζητήσει πολλές φορές το θέμα της αντιμετώπισης όσων οφείλουν αλλά λίγοι έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε όλες τις υποχρεώσεις τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *