Ζάκυνθος

Στα 3 ευρώ έφτασε η τιμή του ελαιόλαδου

Θετικά είναι τα μηνύματα που αφορούν τη φετινή εμπορική σεζόν για το ελαιόλαδο και ήδη η τιμή του προϊόντος που ανακοινώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου, είναι υψηλότερη σε σχέση με το παρελθόν και αγγίζει τα τρία ευρώ.

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έχει παίξει, όπως είναι ήδη γνωστό, η μειωμένη παραγωγή του λαδιού σε χώρες που κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως είναι η Ιταλία και η Ισπανία.

«Το λάδι μέχρι το τέλος της περιόδου αναμένεται να έχει υψηλή τιμή και αυτό συμβαίνει λόγω της μειωμένης παραγωγής στην Ισπανία, η οποία καθορίζει την τιμή του προϊόντος. Οι τιμές θα είναι υψηλές ανάλογα με τη ζήτηση που υπάρχει από την Ιταλία και την Ισπανία. Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο, η ζήτηση εξαρτάται κυρίως από την Ιταλία όπου διαθέτουμε χύμα λάδι» ανέφερε μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέτρος Βισβάρδης, αισιοδοξώντας πως η τιμή θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα μέχρι και το Καλοκαίρι.

Ο ίδιος ωστόσο επεσήμανε πως ειδικά στη Ζάκυνθο η εμπορία του προϊόντος εξαρτάται από τις ποσότητες που έχουν συγκεντρωθεί και είναι κατά κανόνα λίγες σε σχέση με τη ζήτηση.
«Ακόμη και όταν υπήρχε μεγαλύτερη παραγωγή προϊόντος η πώληση γίνεται ανά βαρέλι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βισβάρδης ο οποίος αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που αφορούν την αποζημίωση της ακαρπίας και ακόμη εκκρεμούν.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *