Ζάκυνθος

Στα 2,9 εκ. € έφθασε η οφειλή της ΔΕΥΑΖ στη ΔΕΗ

Μεγάλος πονοκέφαλος έχει γίνει για τη ΔΕΥΑΖ το χρέος στη ΔΕΗ που μεγαλώνει και είναι ορατό το ενδεχόμενο διακοπής ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια της ύδρευσης αν η οφειλή, ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ δεν τακτοποιηθεί.

Για το θέμα αυτό η ΔΕΗ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιχείρησης τα οποία αναμένεται να εκδικαστούν στις 22 Μαΐου και, καθώς τότε η τουριστική περίοδος θα έχει ξεκινήσει, είναι εύλογη η αγωνία για το τι θα συμβεί.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προέρχεται από τον πρώην Σύνδεσμο Ύδρευσης  αλλά μετά τη συγχώνευση των φορέων που έγινε με τον ενιαίο Δήμο, αυτά τα κληρονόμησε η ΔΕΥΑΖ η οποία και καλείται να τα διαχειριστεί μαζί με αυτά που η ίδια οφείλει τα δύο τελευταία χρόνια. Στο ποσό των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ πρέπει να συνυπολογιστούν οι τόκοι και άρα το ποσό που πρέπει να δοθεί είναι αρκετά μεγαλύτερο και φθάνει στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η γνωστή από παλιά ιστορία με τα χρέη από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στα αντλιοστάσια των γεωτρήσεων νερού, έρχεται ξανά στην επιφάνεια και φαίνεται πως είναι μια αέναη διαδικασία μεταξύ αυτοδιοίκησης και ΔΕΗ που δεν βρίσκει οριστική λύση.

Τα ασφαλιστικά μέτρα της ΔΕΗ θα εκδικαστούν στις 22 Μαΐου και μέχρι τότε η ΔΕΥΑΖ θα πρέπει να βρει χρήματα για να τακτοποιήσεις τις οφειλές της.

Μιλώντας στον  -Ε- ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ Παύλος Συνετός ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΖ μπορεί να συνάψει σύμβαση με κάποιο άλλο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να μην διακινδυνεύσει η Ζάκυνθος να μείνει χωρίς νερού από ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *