Quantcast

Γνώμες

Στα σχολεία γίνεται μάθημα και όχι πολιτική!

Είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να κρατηθούν τα προσχήματα σε ότι αφορά τους κανόνες νομιμότητας και δημοκρατίας και αυτό αφορά πρώτιστα όλους όσους, ελέω εξουσίας, διαχειρίζονται το κράτος υπό όρους απόλυτα κομματικούς.

Είναι η δεύτερη φορά που πληροφορούμεθα με έκπληξη ότι ο βουλευτής Σταύρος Κοντονής επέλεξε να διακόψει τα μαθήματα των σχολείων για να “ενημερώσει” του μαθητές για ένα θέμα για το οποίο θεσμικά υπάρχουν άλλα κανάλια πληροφόρησης και τα οποία, όπως γνωρίζουμε, έχουν πλήρως αναδείξει το ζήτημα.

Είχε προηγηθεί η υπόθεση των αντιδράσεων των μαθητών για το μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών με την παρουσία του στο Γυμνάσιο της Λιθακιάς πριν από μήνες, όπου μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη που, κατά τη γνώμη του, παρήγαγε αυτή η εξέλιξη.

Δεν θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν άλλον βουλευτή να διακόπτει τα μαθήματα για να εκφράσει τις προσωπικές πολιτικές του απόψεις στους μαθητές ούτε γνωρίζουμε κάποιον νόμο που να το επιτρέπει. Αντίθετα είναι πασίγνωστο πως τέτοιες ενημερώσεις είναι δυνατόν να γίνονται μακράν της εκπαιδευτικής διαδικασίας και εκτός ωραρίων λειτουργίας των σχολείων.

Άραγε αν αυτό το έκανε κάποιος βουλευτή ή υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, ο ίδιος ο κ. Κοντονής δεν θα το είχε καταγγείλει και δεν θα μιλούσε τότε για κομματικό κράτος;

Αυτά λοιπόν που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αντίθετα με τους νόμους και την παιδαγωγική διαδικασία και στην ουσία στερούν από τους μαθητές χρόνο από τα μαθήματα τους, ας μην προσπαθούμε να τα επιβάλουμε διότι επιφέρουν συνήθως τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα, αποτελέσματα.

Φ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *