Ζάκυνθος

Στα διεθνή χωρικά ύδατα ρυμουλκείται το ναυάγιο του τουρκικού πλοίου «EROLSENKAYA»

Σύσκεψη  στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε χθες για τις εξελίξεις γύρω από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή Ζακύνθου – Κυλλήνης με το  τουρκικό πλοίο «EROLSENKAYA» και  είχε σαν αποτέλεσμα ο πλοίαρχος να χάσει τη ζωή του και τρία μέλη του πληρώματος, ο ύπαρχος, ένας ναύτης και ο λιπαντής να αγνοούνται με τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί να έχουν ήδη εξανεμιστεί.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, ιδιωτική εταιρεία και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία «Λυμπουσάκης» αναλαμβάνει την ρυμούλκηση του πλοίου στα διεθνή ύδατα, όπου το έργο της αναζήτησης των αγνοούμενων ναυτικών θα συνεχιστεί.

Χθες  το μεσημέρι, δύο ρυμουλκά της ιδιωτικής εταιρείας έφτασαν στο σημείο του ναυαγίου, που πλέον είχε προσεγγίσει τις ακτές της γειτονικής Πελοποννήσου και άρχισαν να  μεταφέρουν το αναποδογυρισμένο πλοίο στο σημείο όπου ορίστηκε και βρίσκεται σε απόσταση 25 ναυτικών μιλίων Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο από τον Πειραιά θα επιχειρήσει να εντοπίσει τις σορούς των αγνοούμενων, δίνοντας έτσι τέλος στην πολυήμερη αγωνία των οικείων τους. Αφού η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στην Τουρκία για να διαλυθεί σε σίδερα.

Τις παραπάνω διαδικασίες παρακολουθεί  από κοντά πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού μαζί με μονάδα υποβρύχιων αποστολών.

Αυτό που ακόμη όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αφορά τα ακριβή αίτια του ναυαγίου, τα οποία ακόμη εξετάζονται από τις ανακριτικές αρχές. Θυμίζουμε πως η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου καπετάνιου έδειξε ότι πέθανε από πνιγμό και όχι από κάποια άλλη αιτία.

Οι καταθέσεις όσων διασώθηκαν, σε συνδυασμό με τα ευρήματα που θα βρεθούν στα χέρια των αρχών αναμένεται να αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η βύθιση του πλοίου, η οποία φαίνεται να οφείλεται στην μετατόπιση του φορτίου που κουβαλούσε το «EROLSENKAYA».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *