Ελλάδα

Στα αγροτικά μπλόκα ο Αλέξης Τσίπρας

Ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τη Λαμία, μιλώντας στο μπλόκο των αγροτών.

«Όχι μόνο έπρεπε να σας έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός, αλλά έπρεπε να έχει έρθει μόνος του εδώ στα μπλόκα και να συζητήσει μαζί σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ακόμη πως «οι αγρότες με αυτά που ζητούν θέλουν μόνο να παράγουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά την έντονη βροχή και την κακοκαιρία, μιλώντας στους αγρότες καταδίκασε τα γεγονότα στην Εθνική Οδό και τα ενέταξε σε ένα κλίμα αυταρχισμού που προωθεί η κυβέρνηση.

«Πρόεδρε, να μην τα ξεχάσεις αυτά που μας είπες», φώναξαν οι αγρότες, για να τους απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι «εμείς μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε. Ή να αγωνιστούμε και να τα ανατρέψουμε τα πάντα, ή να πέσουμε μαχόμενοι».

 

Στα δικαστήρια

Εξάλλου, εκατοντάδες αγρότες ξεκίνησαν πορεία με τρακτέρ μέσα στο κέντρο της Λαμίας, για να φτάσουν στα δικαστήρια της πόλης, όπου έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν 12 συνάδελφοί τους, μετά τα χθεσινά επεισόδια στον κόμβο της Ανθήλης.

Παρά την βροχή, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και έξω από τα δικαστήρια, η δε παρουσία των αστυνομικών είναι διακριτική. Μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης. Κοντά τους βρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές από όλα τα μπλόκα των αγροτών της χώρας, αλλά και εκατοντάδες συνάδελφοί τους από την Κεντρική Ελλάδα και την Φθιώτιδα.

Στις Σέρρες, κτηνοτρόφοι και αγρότες θα μοιράσουν βραστό μοσχάρι και άλλα τοπικά προϊόντα σε κατοίκους που θα βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, έκλεισαν το δρόμο για μία ώρα, από τις 2.30 το μεσημέρι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *