Ζάκυνθος

Στα ίδια επίπεδα με το 2011 αναμένεται η τουριστική κίνηση από Τσεχία

Στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2011, αναμένεται η κίνηση από την τουριστική αγορά της Τσεχίας και το ενδιαφέρον των Τσέχων να κάνουν διακοπές στο νησί μας, αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια τουριστικής έκθεσης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Στην συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχε αντιπροσωπεία από τη Ζάκυνθο, που οργανώθηκε από φορείς και επιχειρηματίες του νησιού, δεδομένου ότι δεν υπήρξε απόφαση συμμετοχής από τον ΕΟΤ.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Τάκης Μαμφρέδας, μίλησε στο ραδιόφωνο του -Ε- για την παρουσία της Ζακύνθου στην Τσεχία, υπογραμμίζοντας πως οι Τσέχοι τουρίστες είναι αυτοί που στηρίζουν διαχρονικά τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού. Απέναντι δε σε όσα λέγονται για τουρίστες «χαμηλότερου» επιπέδου ή βαλαντίου σε σχέση με επισκέπτες άλλων χωρών, υπογράμμισε πως το νησί μας επισκέπτονται τουρίστες και με μεγάλη αλλά και με μικρότερη οικονομική ευχέρεια.

«Η Τσεχία είναι για τη Ζάκυνθο μια πολύ σημαντική αγορά, αφού είναι η δεύτερη κατά σειρά χώρα προέλευσης των επισκεπτών μας. Είναι μια αγορά που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε και αυτό το λέω γιατί φέτος, στην συγκεκριμένη έκθεση δε συμμετείχε ο ΕΟΤ και δεν υπήρχε καθόλου σχεδόν η Ελλάδα. Μόλις το ανακαλύψαμε αυτό, ο Δήμος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και άλλους φορείς, συγκεντρώσαμε χρήματα για να υπάρξει μια παρουσία από τη Ζάκυνθο με ξεχωριστό περίπτερο και υλικό στα Τσέχικα» σημείωσε ο κ. Μαφρέδας, σημειώνοντας πως στην έκθεση συμμετείχε μόνο η Ζάκυνθος, η Θεσσαλία και η Ρόδος.

Το περίπτερο της Ζακύνθου, είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων κατά 20% με αποτέλεσμα να αγγίζουν τα επίπεδα του 2011.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, σχολιάζοντας το «επίπεδο» των Τσέχων τουριστών, ανέφερε  πως οι τιμές στην Τσεχία είναι ίδιες με αυτές της Ελλάδας και τόνισε πως υπάρχουν τουρίστες από όλα τα βαλάντια.

«Μπορεί να έχει παίξει ρόλο ο τρόπος που έρχονται αυτοί οι τουρίστες για διακοπές, αφού επιλέγουν συμβόλαια commitment ή all inclusive και δεν επιλέγουν ελεύθερα προγράμματα. Είναι όμως μια σημαντική αγορά και δεν πρέπει να την αγνοούμε. Άλλωστε ανάλογα  με τις υπηρεσίες και τις δομές που παρέχουμε, πρέπει να περιμένουμε και τους αντίστοιχους τουρίστες! Υπάρχουν Τσέχοι που χαλάνε λεφτά και μένουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και άλλοι που επιλέγουν φθηνά πακέτα. Πρέπει να κάνουμε τις προσπάθειές μας για όλες τις αγορές χωρίς να σκεφτόμαστε ότι δεν χαλάνε χρήματα! Θυμίζω τι έγινε όταν είχαμε μείωση από την βρετανική αγορά! Τι θα κάναμε χωρίς τους Τσέχους ή τους Ούγγρους;» ανέφερε ο κ. Μαμφρέδας.

Τέλος, σχολίασε πως γενικότερα διαπιστώνεται μια αύξηση στη ζήτηση για τα all inclusive, που έχει να κάνει με την μειωμένη οικονομική δυνατότητα της πλειοψηφίας των τουριστών σε όλη την Ευρώπη.

Η επόμενη προγραμματισμένη τουριστική έκθεση, στην οποία θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος είναι αυτή στο Βερολίνο που ξεκινά στις 5 Μαρτίου, ενώ ακολουθεί αυτή στη Ρωσία, για την οποία έχει ξεκινήσει ήδη ειδική προετοιμασία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *