Ζάκυνθος

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το κόστος εκμίσθωσης χώρων στις παραλίες

Στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά θα είναι το κόστος της εκμίσθωσης χώρων στις παραλίες αρμοδιότητας του ΕΘΠΖ σε επαγγελματίες που νοικιάζουν ομπρέλες ή δραστηριοποιούνται με θαλάσσια σπορ.

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΘΠΖ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και εκεί καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την δημοπρασία που θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στον -Ε- από τον Πρόεδρο του Πάρκου Δρόσσο Κουτσούμπα, η διαδικασία  προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Απριλίου. Ο ίδιος επεσήμανε πως οι τιμές θα είναι οι ίδιες με αυτές που ίσχυσαν και πέρυσι, οπότε και μειώθηκαν σε σχέση με το 2011, ενώ επεσήμανε πως το κόστος της εκμίσθωσης θα είναι το ίδιο για τους επαγγελματίες σε όλες τις παραλίες αρμοδιότητας του Πάρκου.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως τα έσοδα από την εκμίσθωση των παραλίων είναι πολύτιμα για την λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης και επεσήμανε πως η συνεργασία με την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών είναι πολύ καλή.

Ωστόσο, αυτό που τόνισε είναι πως ειδικά φέτος θα υπάρχει ιδιαίτερη αυστηρότητα ώστε να τηρούνται όσα προβλέπονται από τις συμβάσεις εκμίσθωσης τόσο στην παραλία του Καλαμακίου, όσο και στην παραλία του Γέρακα.

«Το ΕΘΠΖ αντιλαμβάνεται τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και για το λόγο αυτό διατηρήσαμε και φέτος τις μειωμένες τιμές που αποφασίσαμε πέρυσι. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του ποσού σε δόσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως τα χρήματα αυτά, αποτελούν το σημαντικότερο έσοδο για το Πάρκο, πέρα από το ευρωπαϊκά προγράμματα. Υπάρχουν δράσεις που δεν είναι επιλέξιμες από τα κοινοτικά κονδύλια, όπως για παράδειγμα η συντήρηση του σκάφους μας» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο αριθμός των δόσεων που μπορούν να καταβληθούν εξαρτάται από το είδος της δραστηριότητας.

«Φέτος θα δώσουμε μεγάλη σημασία στο Καλαμάκι και το Γέρακα και σε ότι αφορά τα πλωτά μέσα και σε ότι αφορά την εκμίσθωση ομπρελών και ξαπλώστρων. Πλέον έχει καταστεί σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια για παραβατικές συμπεριφορές, αλλά αντίθετα θα πρέπει και το κοινό να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και να υπάρχουν και ίσες ευκαιρίες ανάμεσα στους επαγγελματίες» τόνισε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας.

Αναμένονται οι εγκρίσεις για το εποχιακό προσωπικό
Σε ότι αφορά την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, ο Πρόεδρος του Πάρκου ανέφερε πως αναμένεται το «πράσινο φως» από τον ΑΣΕΠ, καθώς οι διαδικασίες από την πλευρά του Φορέα έχουν ολοκληρωθεί. Οι συμβάσεις θα πρέπει να έχουν υπογραφεί την 15η Μάη  οπότε και τυπικά ξεκινά η περίοδος αιχμής για το Πάρκο και ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως η προκήρυξη αναμένεται μέχρι τις αρχές του Μάη.

Φέτος, θα προσληφθούν 23 άτομα με συμβάσεις που θα έχουν ισχύ μέχρι τις 15 Οκτώβρη, ενώ ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως και φέτος αναμένεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Φορέα φοιτητές και απόφοιτοι σχολών περιβάλλοντος, βιολογίας, ιχθυολογίας που θα κάνουν την πρακτική τους αλλά και εθελοντές από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται κυρίως με τις οικολογικές οργανώσεις.

Τέλος , ο Πρόεδρος του Πάρκου ανέφερε πως σύντομα, τα οχήματα που έχει στη διάθεσή του ο Φορέας θα διατεθούν στο Δήμο για να εξυπηρετεί μια σειρά από ανάγκες, μεταξύ αυτών η μεταφορά επισκεπτών στις παραλίες ωοτοκίας, στα κέντρα ενημέρωσης αλλά και στο Μουσείο της χελώνας στη Δάφνη.
Να σημειωθεί πως μεταξύ του Πάρκου και του Δήμου Ζακύνθου έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *