Ζάκυνθος

Σταμάτησαν οι εργαστηριακές εξετάσεις σε ασθενείς εκτός Νοσοκομείου!

 

Να καλυφθούν ανάγκες σε προσωπικό και για το Νοσοκομείο Ζακύνθου, μέσα από την προκήρυξη που προετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα, ζητά ο Σύλλογος των Εργαζομένων του ιδρύματος και για το λόγο αυτό ζητά από τους τοπικούς φορείς να ασκήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής του νησιού μας Σταύρος Κοντονής με τον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Ευάγγελος Τσώλας, περιέγραψε μιλώντας στον –Ε- τα διογκωμένα προβλήματα που υπάρχουν , ειδικά αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός της Ζακύνθου έχει πολλαπλασιαστεί λόγω τουρισμού.

«Οι ελλείψεις υλικών είναι δεδομένες λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού και για αυτό έχουμε ενημερώσει τους πάντες. Η μόνη προοπτική αφορά τη διάθεση 300.000 Ευρώ από το αποθεματικό του προϋπολογισμού που είχε κρατηθεί στις αρχές του χρόνου αλλά τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών. Προς το τέλος του Καλοκαιριού δε θα έχουμε ούτε τα χρήματα αυτά» ανέφερε ο κ. Τσώλας συμπληρώνοντας πως μέσω του Βουλευτή ενημερώθηκε για το πρόβλημα και ο Υπουργός Υγείας, ωστόσο ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν σε Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Εν αναμονή της νέας προκήρυξης που θα γίνει μετά από 4 χρόνια στο χώρο της Υγείας για ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη των αναγκών στη Ζάκυνθο.

«Περιμένουμε πως η προκήρυξη αυτή θα δημοσιευτεί μέσα στον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβρη και πρέπει να διεκδικήσουμε κάποιο από το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στη Ζάκυνθο. Αν δεν υπάρξει διεκδίκηση και πίεση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και από τις αρχές του νησιού, το Νοσοκομείο Ζακύνθου θα μείνει και πάλι εκτός της προκήρυξης!» τόνισε ο κ. Τσώλας, συμπληρώνοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένονται και αθρόες συνταξιοδοτήσεις ειδικά σε διοικητικό προσωπικό.

Αναφερόμενος στην συνέχεια στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Νοσοκομείο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την μεταφορά χρημάτων από τον ένα κωδικό του προϋπολογισμού στον άλλο, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες σε καύσιμα, φάρμακα κτλ, ενώ τόνισε πως το σημαντικότερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι αυτό της διακοπής των εργαστηριακών εξετάσεων σε ασθενείς εκτός Νοσοκομείου.

«Από τον Μάρτη του 2013 έχουν σταματήσει οι εργαστηριακοί έλεγχοι για τους εξωτερικούς ασθενείς που μπορεί να είναι καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς κτλ. Αναγκαστικά προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται!» σχολίασε, υπογραμμίζοντας πως επιχειρείται η υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας προκειμένου οι πολίτες να στραφούν σε ιδιώτες και να πληρώνουν αδρά τις παροχές υγείας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *