Ζάκυνθος

Σταμάτησαν οι εργασίες στη γέφυρα του Αγ. Χαραλαμπη!

Σημαντικές πληροφορίες ήλθαν στο φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκτός ημερήσιας διάταξης και ως πρώτο θέμα συζητήθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί με την κλειστή γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ καταγγέλθηκε ότι ξεκίνησαν εργασίες χωρίς να υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας.

Οι εργασίες τις δύο τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι έχουν σταματήσει και υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αύριο καθώς το ενδεχόμενο η γέφυρα να κλείσει οριστικά στην κυκλοφορία δεν είναι απίθανο να συμβεί!

Αποκλειστικές πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν ότι στη Ζάκυνθο βρίσκονται ειδικοί που ελέγχουν την στατικότητα της γέφυρας γιατί δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία χωρίς να είναι με απόλυτη σαφήνεια γνωστή η κατάστασή της για λόγους ασφάλειας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να κληθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο και να πάρει θέση τόσο για τη στατικότητα της γέφυρας όσο και για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει καθημερινά και θα μεγαλώσει το επόμενο διάστημα λόγω τουριστικής κίνησης.

 

Η πλειοψηφία

Στην ενημέρωση που έκανε ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός χαρακτήρισε σκάνδαλο αυτό που έχει συμβεί, δηλαδή να έχει δημοπρατηθεί το έργο επισκευής της γέφυρας Αγίου Χαραλάμπη χωρίς να υπάρχει μελέτη για τη στατική της επάρκεια, η οποία γίνεται εκ των υστέρων!

Ο κ. Κυβετός αναρωτήθηκε πως μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και να δαπανώνται χρήματα τη στιγμή που όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά και όχι μια απλή συντήρηση. Μάλιστα είπε ότι είχε επικοινωνία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για το θέμα και σημείωσε ότι εκείνο που φαίνεται είναι ότι η γέφυρα έχει “μπατάρει” στις δύο ακραίες πλευρές της,

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του κάλεσε το ΤΕΕ να καταθέσει την άποψή του και είπε ότι δεν είναι δυνατόν το Τεχνικό Επιμελητήριο να σιωπά για θέματα της Περιφέρειας και να μιλά συνέχεια για τα θέματα του Δήμου.

 

Οι σύμβουλοι

Από την αντιπολίτευση ο σύμβουλος Δ. Βαρβαρίγος πρότεινε να δοθεί ένα τμήμα από το χώρο που προορίζεται για τη μαρίνα ώστε να κατασκευαστεί νέα γέφυρα η οποία θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Αργασίου και του Βασιλικού.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αναρωτήθηκε για τα μελετητικά γραφεία που αναλαμβάνουν εργασίες και ενώ ξεκινούν με συντήρηση, στην πορεία συνειδητοποιούν το πρόβλημα.

Ο Διονύσης Κομιώτης ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας για να υπάρξει εμπλοκή στο θεσμικό επίπεδο.

Ο Διονύσης Κοντονής ζήτησε να υπάρξει γνωμοδότηση από τεχνικούς γιατί ειδικά τώρα που είναι προεκλογική περίοδος να μην ακούγεται ότι υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.

Ο Ανδρέας Ξένος είπε ότι είμαστε όλο λόγια και δεν μπορούμε ούτε μια γέφυρα να φτιάξουμε στον τόπο μας ενώ υπενθύμισε ότι η νομοθεσία μας ε4πιτρέπει να πληρώνουμε πανάκριβα μελέτες και να μην κάνουμε έργα.

Ο Γ. Αρμένης είπε ότι το καλοκαίρι η μισή Ζάκυνθος θα είναι αποκλεισμένη λόγω της γέφυρας που θα είναι κλειστή και ζήτησε την επιλογή της βέλτιστης λύσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *