Ζάκυνθος

Στήριξη στη Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τη Ζάκυνθο η Ρ. Κράτσα

Με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, η Ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου επισκέφτηκε χθες τη Ζάκυνθο και παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ, θέλοντας να απευθύνει κάλεσμα στήριξης στους ψηφοφόρους για το κόμμα που εκπροσωπεί.

Η κ. Κράτσα, επεσήμανε πως κυρίαρχο διακύβευμα των εκλογών είναι αυτό του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μια μοναχική πορεία στη δίνη μιας διεθνούς κρίσης. Η ίδια ζήτησε την στήριξη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ώστε να είναι αυτοδύναμη Κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, ενώ για τους υποψηφίους της Ζακύνθου ανέφερε πως ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και τη δική του δυναμική.

«Οι εκλογές της 6ης Μάη, χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες και καθοριστικές αλλά αυτή την φορά οι έννοιες αυτές αποκτούν το πλήρες νόημά τους. Είναι συνδεδεμένες με σκληρά και βάσιμα διλήμματα για το μέλλον της χώρας. Έχουμε να επιλέξουμε από την μια πλευρά ένα δρόμο δύσκολο, ανηφορικό που μας οδηγεί σε μια προοπτική μέσα στην ενωμένη Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή. Από την άλλη πλευρά έχουμε την επιλογή για μια πορεία μοναχική και κυρίως στο πλαίσιο της διεθνούς κρίσης, όπου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε συμμαχίες, εταίρους και αλληλεγγύη. Αυτά τα δύο διλήμματα εκφράζονται με δύο επιλογές την Κυριακή των εκλογών. Από την μια πλευρά με μια ισχυρή Κυβέρνηση και από την άλλη πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα! Την ώρα της μάχης, όλα τα άλλα διλήμματα, όσο και αν έχουν βάση και κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, είναι δευτερεύοντα. Σίγουρα οι συμπολίτες μας έχουν ταλαιπωρηθεί από τα 2,5 χρόνια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που γνώρισε η χώρα και τις συνέπειες στην κοινωνική συνοχή και το επίπεδο διαβίωσης. Διακατέχονται από φόβο, ανασφάλεια και αγανάκτηση. Όλα αυτά είναι κατανοητά, αλλά δεν πρέπει να έχουν τον πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή της Κυριακής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κράτσα, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται αισιοδοξία και προοπτική, με μια σταθερή Κυβέρνηση, με πρόγραμμα και ηγέτη που θα εγγυάται την έξοδο από την κρίση και την σταδιακή ανάκαμψη.

«Αυτή είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Αν. Σαμαρά» δήλωσε η κ. Κράτσα, συμπληρώνοντας πως εγκαίρως η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει πως το Μνημόνιο θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

Σε ότι αφορά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, ανέφερε πως ήταν αναπόφευκτη υπό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

«Η Νέα Δημοκρατία στάθηκε με ευθύνη την ώρα που η χώρα βρέθηκε κολλημένη στον τοίχο και για αυτό πήρε την απόφαση για τη νέα δανειακή σύμβαση, που συνοδευόταν από το κούρεμα του χρέους και διευκόλυνση των όρων δανεισμού. Επέλεξε την υπευθυνότητα και έλαβε μέρος στη διαπραγμάτευση αυτής της διαδικασίας. Σήμερα, με τη δικαίωση των επιλογών της και την επιμονή στην ανάπτυξη, έρχεται να ζητήσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού για να εφαρμόσει το σχέδιό της» ανέφερε υποστηρίζοντας πως σήμερα οι θέσεις της Ν.Δ δικαιώνονται σε διεθνές αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικά με το τοπικό ψηφοδέλτιο αλλά και τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν και μέσα από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:

«Σε έναν πολιτικό αγώνα υπάρχουν και οι διαφορετικές απόψεις και φωνές. Σημασία έχει να μην χάνουμε τον στόχο. Ο στόχος είναι να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας, να ενημερώσουμε για το πρόγραμμα και το όραμά μας. Είμαι σίγουρη πως κάθε υποψήφιος έχει τη δική του δυναμική και πλεονεκτήματα, ενώ από κοινού αποτελούν ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *