Ζάκυνθος

Σπ. Σπύρου: Η Κεφαλονιά δεν δέχεται τα σκουπίδια της Ζακύνθου

 

Το θέμα των απορριμμάτων της Ζακύνθου τέθηκε στον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου ο οποίος μιλώντας στον –Ε- είπε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η αυτοδιοίκηση. Ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια εμπλέκεται μόνο στις χρηματοδοτήσεις ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει το κλείσιμο του Σκοπού γιατί η περαιτέρω λειτουργία του είναι παράνομη. Εκείνο που πρέπει να μάθουν οι αρχές της Ζακύνθου είναι ότι η Κεφαλονιά δεν δέχεται τα σκουπίδια μας σε περίπτωση που αποφασιστεί η μεταφορά τους εκτός νομού λόγω έλλειψης χώρου για να τα εναποθέσουμε.

«Ο νέος Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς έχει το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών πρώτο. Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις αλλά κανένας δεν θέλει κοντά του τα σκουπίδια. Το πρόβλημα είναι μπροστά στο Δήμο και η Κεφαλονιά δεν τα δέχεται τα σκουπίδια της Ζακύνθου. Ο Δήμαρχος της Κεφαλονιάς υπαναχώρησε κάτω από την πίεση του Δημοτικού του Συμβουλίου. Όσο για την Περιφέρεια, εμπλέκεται στο επίπεδο της χρηματοδότησης» ανέφερε ο κ. Σπύρου.

Ο Σύνδεσμος Καθαριότητας έχει ζητήσει από την Περιφέρεια να διαθέσει πιστώσεις για την επέκταση του τοιχίου στο Σκοπό ώστε να συγκρατηθεί ο όγκος που υπάρχει και να μην τεθεί σε κίνδυνο κατολισθήσεων η περιοχή. Για το αίτημα αυτό ο κ. Σπύρου είπε: «Το τοιχίο για το οποίο ζητούν χρηματοδότηση πρέπει να περάσει από τεχνικό συμβούλιο και είναι επιπλέον διαδικασία. Το βλέπω δύσκολο, καθώς ζητούν 900.000 ευρώ. Δεν μπορούν να παίρνουν συνεχώς χρήματα και να μην εξασφαλίζουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των σκουπιδιών. Εμείς θα συμβάλουμε όσο μπορούμε, αρκεί να υπάρχει καλύτερη οργάνωση».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστικό λόγο

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο συνδυασμό που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι «Οι νέες αρχές κάνουν κριτική αλλά θα συναντήσουν μπροστά τους όλες αυτές τις δυσκολίες, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και ο προγραμματισμός για τα έργα του νέου ΕΣΠΑ».

Ο κ. Σπύρου σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστικό λόγο και αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας τρέχουν και η μετάβαση θα γίνει σε ένα τοπίο θεμελιωμένο αν και υπάρχουν εγγενή προβλήματα. Ο κόσμος αναζητά την ελπίδα και γι’ αυτό ψάχνεται. Πιέζεται να προσαρμοστεί στα διεθνή δεδομένα από τους δανειστές μας και από την Ευρώπη. Πέρα από αυτό που ψήφισε ο λαός μας στις εκλογές, βλέπουμε ότι δεν είναι πειστικός ο αντίλογος. Κάποιοι θέλουν να γυρίσουν στην εποχή του κρατισμού που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδίσει από τις αντιδράσεις αν και δεν έχει πειστικό λόγο. Οι Πνευματικοί άνθρωποι δεν μιλάνε οι εποχές είναι δύσκολες. Ωστόσο κάθε εποχή αναδεικνύει τους ηγέτες της» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *