Ελλάδα

Σπύρου: Eίμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για την ανάπτυξη

Η πρώτη σειράς ημερίδων της Περιφέρειας για την αναπτυξιακή στρατηγική και τις χρηματοδοτήσεις οργανώθηκε και ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο με την παρουσία του Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, Σπύρου Σπύρου, μελών του Περιφερειακού συμβουλίου, υπηρεσιακών παραγόντων και πλήθους κόσμου.

Στην διάρκεια της ημερίδας  ανακοινώθηκαν ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 -2020 και τη ροή των χρηματοδοτήσεων που αναμένεται να υπαρξουν.

Οι τομείς της οικονομίας που τα προγράμματα χρηματοδότησης δίνουν έμφαση είναι η έρευνα, η τεχνολογία, η παιδεία και η αντιμετώπισης της φτώχειας και της ανεργίας. Στις τοποθετήσεις που έγιναν επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στους τομείς που έχουμε ήδη μια θετική πορεία, όπως ο τουρισμός και να επιδιώξουμε προστιθέμενη αξία σε όλες τις δράσεις μας.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει τα αυτιά της ανοιχτά σε όλες τις προτάσεις και επιδιώξει συνεργασίες σε όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και διαπεριφερειακές. Ειδικά για τον τουρισμό ο κ. Σπύρου επεσήμανε ότι δεν αρκεί η συμμετοχή στις εκθέσεις και χρειάζεται συγκεκριμένη τακτική από όλους ώστε ο επισκέπτης να φεύγει ευχαριστημένος από τον τόπο των διακοπών του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς ανέφερε ότι θα πρέπει να ασχοληθούν και να καταθέσουν προτάσεις όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, οι νέοι αγρότες, οι επιστήμονες, οι επιχειρηματίες αλλά και αυτοί που γνωρίζουν τα θέματα του πολιτισμού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *