Ζάκυνθος

Σκουπιδότοπος ο Λαγανάς και αδιαφορία από όλες τις πλευρές για την κατάντια του! (Photos)

Πλήρη απογοήτευση προκαλεί η εικόνα του Λαγανά με δεδομένο ότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και μπορεί να είναι πολύ μικρός ακόμα ο αριθμός των επισκεπτών που βρίσκονται εδώ, αλλά όσο προχωρούν οι ημέρες τόσο θα μεγαλώνει.

Στο κέντρο της περιοχής και εκεί που οδηγούνται όλοι οι τουρίστες για να έχουν πρόσβαση στην αμμουδιά, κάποιοι μετέτρεψαν το χώρο σε σκουπιδότοπο, όπως φαίνεται πολύ ξεκάθαρα από τη φωτογραφία η οποία ελήφθη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Όμως η εικόνα της εγκατάλειψης υπάρχει κι αλλού καθώς σκουπίδια υπάρχουν μαζεμένα σε πολλά σημεία, ενώ πλαστικά και άλλα άχρηστα αντικείμενα έχει ξεβράσει η θάλασσα και φιγουράρουν στην αμμουδιά.

Εκτός όμως από τα πάσης φύσεως σκουπίδια που ασυνείδητα πετούν κάποιοι, έχουμε ένα ακόμα σημαντικό θέμα που πρέπει να διευθετήσουν οι αρχές.

Είναι τα αποτελέσματα ενεργειών των αιρετών τις περασμένες δεκαετίες που έριξαν τσιμέντο κοντά στην ακτή. Η φετινές κακοκαιρίες έσπασαν τις παράνομες αυτές κατασκευές και τώρα χρειάζεται να ξηλωθούν ώστε ο χώρος να επανέλθει στην αρχική του μορφή. Με δεδομένο ότι η παρανομία δεν μπορεί να επαναληφθεί, καθώς και ότι ο χώρος είναι εντός των ορίων του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αφαιρεθούν τα σπασμένα τσιμέντα και να μείνει η άμμος για να θυμίζει η περιοχή αμμουδιά και όχι αυτό στο οποίο μετέτρεψαν το Λαγανά.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή του Λαγανά μέσα από τον φακό του -Ε-:

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *