Ζάκυνθος

Σκουπίδια και λύματα στην ακτή Κρυονερίου

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας η ακτή στην περιοχή Κρυονερίου, σε μια μεγάλη ακτίνα, γέμισε σκουπίδια, αφρούς και λύματα που έρχονταν από τη μεριά της θάλασσας. Οι λυόμενοι είδαν το συμβάν και απομακρύνθηκαν από τη θάλασσα η οποία είχε εμφανώς αλλάξει χρώμα και η καθαρότητα τω νερών της είχε αλλοιωθεί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στον –Ε-, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα η παραλία Κρυονερίου από το παλιό εργοστάσιο μέχρι τον Κόκκινο βράχο είχε βρωμίσει από υγρά και στερεά απόβλητα τα οποία έριξαν άγνωστοι από την πλευρά της θάλασσας.

Το πιο πιθανό είναι να προέρχονται από διερχόμενο ημερόπλοιο το οποίο επέστρεφε από την κρουαζιέρα που έκανε.

Όμως το πιο χαρακτηριστικό ήταν ότι εκτός από τα λύματα η θάλασσα γέμισε με σκουπίδια τα οποία προφανώς είχαν πέσει μαζί με τη σακούλα απορριμμάτων.

Πλαστικά κεσεδάκια από γιαούρτι, χαρτιά τουαλέτας, χαρτιά από κουτιά τσιγάρων, πλαστικά, φύλλα δέντρων και μικρά κομμάτια ξύλου κλπ. επέπλεαν στη θάλασσα και ξεβράστηκαν στην ακτή.

 Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι αφροί από τα λύματα έφτασαν μέχρι την αμμουδιά και οι ελάχιστοι αλλοδαποί τουρίστες που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στην παραλία κοιτούσαν με περιέργεια.

Καθώς αυτά συνέβησαν μεταξύ των ωρών 3 και 4 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πρέπει η  Λιμενική αρχή να ερευνήσει ποια ημερόπλοια έφτασαν εκείνη την ώρα στο λιμάνι για να εντοπιστεί αν τα απόβλητα προέρχονται από  αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *