Ζάκυνθος

Από το 1ο σχολικό συγκρότημα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι αγιασμοί

Καλή χρονιά και δύναμη ευχήθηκαν οι αρχές στους μαθητές – Αύριο μοιράζονται τα βιβλία

Με την παρουσία των τοπικών αρχών έγινε  σήμερα στα σχολεία του νησιού ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά και όλοι έδωσαν τις καλύτερες ευχές τους στη μαθητιώσα νεολαία  για επιτυχίες, δύναμη και ευόδωση των στόχων.

Ο πρώτος αγιασμός έγινε στις 8.30 στο πρώτο σχολικό συγκρότημα της πόλης και ακολούθησαν το 2ο δημοτικό, το 2ο και 30 γυμνάσιο, το συγκρότημα της Παναγούλας , το σχολείο στο Καταστάρι κλπ. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Διονύσιος που μίλησε στα παιδιά και τους μετέφερε τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά.

Οι μαθητές αύριο το πρωί θα πάρουν τα βιβλία τους.

Ευχή και ελπίδα όλων είναι η χρονιά να κυλήσει ομαλά για τις μαθητικές κοινότητες και τα παιδιά να διαπρέψουν στο δρόμο της γνώσης.

 Τα μηνύματα

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, στόχους και προσδοκίες, με ζητούμενο την κατάκτηση της γνώσης. Και μπορεί ο δρόμος της γνώσης να είναι δύσκολος, αλλά το ταξίδι είναι συναρπαστικό.

Αρωγοί και καθοδηγητές στις προσπάθειες των μαθητών οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα προσφέρουν όχι μόνο τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων αλλά και το πλέγμα αρχών και αξιών. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσουν στο ακέραιο και με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι διαρκώς στο πλευρό των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προσπαθώντας να συνδράμω από το δική μου θέση ευθύνης στις προσπάθειες όλων, ώστε να διασφαλίσουμε ευνοϊκές συνθήκες μάθησης, με στόχο την επιτυχία και την πρόοδο.

Θέλω να εκφράσω σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τις θερμότερες ευχές μου για μία γόνιμη και παραγωγική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη».

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος αναφέρει:

Η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποτελεί μια καινούργια αρχή για τους μαθητές, τους δάσκαλους και τους καθηγητές που θα βαδίσουν μαζί το δρόμο της γνώσης και της μάθησης. Ένα δρόμο πλούσιο σε εμπειρίες και συναισθήματα, ένα δρόμο που καλλιεργεί προσδοκίες, δημιουργεί στόχους και χαράζει το μέλλον.

Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά να βρει την μαθητική και την  εκπαιδευτική κοινότητα της Ζακύνθου στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ούτως ώστε η μάθηση και η γνώση να είναι προσβάσιμες σε κάθε μαθητή

Το σχολείο δεν είναι πια ο στατικός στίβος στους αγώνες της γνώσης. Είναι ένα δυναμικό πεδίο, που αναζητά νέους τρόπους, νέες μεθόδους, νέα μέσα για να διαμορφωθεί μια παιδεία με κέντρο τον άνθρωπο. Το σχολείο είναι ο χώρος που αναπτύσσονται δυνατότητες, αποκτώνται οι γνώσεις κι αναδεικνύονται θεμελιακές κοινωνικές αρχές : ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη. Από τη σχολική εκπαίδευση οικοδομούνται τα θεμέλια για να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία να ανταγωνιστεί άλλες κοινωνίες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών και Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου από την πλευρά τους, θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι είναι δυνατό, διεκδικώντας και διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες, για την εξέλιξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη και δημιουργική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Ζακύνθου

Γεώργιος Στασινόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *